Ogs 03

PERBARISAN ULUNG PANGLIMA WILAYAH LAUT 1

Tg.Gelang, 3 Ogos 18 - Perbarisan Ulung Panglima Wilayah Laut 1 (PANGWILLA 1), YBhg Laksamana Muda Abu Bakar bin Mohd Ajis telah diadakan di padang kawad Pangkalan TLDM Tg. Gelang. Perbarisan yang telah berlangsung ini melibatkan 8 Platun yang terdiri daripada 1 platun Pegawai, 1 platun Bintara dan 6 platun Laskar Kanan ke bawah. Perbarisan ini juga turut disaksikan oleh kakitangan awam di MAWILLA 1. Perbarisan mulai dengan ketumbukan masuk padang kawad pada jam 0730H dan berakhir pada jam 0930H.

1
Pegawai Perbarisan melapor kepada YBhg PANGWILLA 1

2

3
Pemeriksaan ke atas platun oleh YBhg PANGWILLA 1

4

5

Ketibaan PANGWILLA 1 disambut dengan tabik hormat serta nyanyian lagu Samudera Raya diikuti dengan pemeriksaan ke atas setiap platun dan diteruskan dengan berjalan lalu. Warga yang terlibat dengan perbarisan ini telah mempamerkan persembahan dengan baik dan berjalan lancar tanpa sebarang masalah sepanjang majlis berlangsung sekaligus memberi first impression cemerlang kepada PANGWILLA 1.

6
YBhg PANGWILLA 1 mnerima tabik
hormat semasa berjalan lalu

7

8

9
YBhg menyampaikan Sijil Anugerah Bintara dan
Laskar Kreatif dan Berkualiti MAWILLA 1 bagi suku tahun ke-2 2018

10

11
Anugerah Penyampaian Sijil Calon
Bintara dan Laskar Terbaik 2017

12

13
Sesi bergambar YBhg PANGWILLA 1
bersama warga MAWILLA 1

Majlis diteruskan dengan penyampaian Sijil Anugerah Bintara dan Laskar Kreatif dan Berkualiti MAWILLA 1 bagi suku tahun ke-2 2018. Untuk Anugerah Bintara Kreatif dan Berkualiti MAWILLA 1 dianugerahkan kepada BK PAP Khairul Aswadi bin Alias dari PROTELA Kuantan, manakala Anugerah Laskar Kretif dan Berkualiti pula dianugerahkan kepada LK PNK Marini binti Atoh dari Sri Kuantan dan Anugerah Penyampaian Sijil Calon Bintara dan Laskar Terbaik 2017 dianugerahkan kepada BM JTP(I) Mohd Bismi bin Che Ismail dari KD PENDEKAR serta LK KOM Mohd Faizal bin Abdul Aziz dari SK TLDM Kuantan. Kedua-dua calon ini telah dianugerahkan Pelaka dan Sijil Penghargaan yang dianugerahkan oleh YBhg Panglima Tentera Laut. Acara di padang kawad diakhiri dengan sesi bergambar membentuk tulisan "MWL 1" melibatkan warga MAWILLA 1 yang telah menjayakan perbarisan ulung ini.

Rujukan : 030818/02
Sumber : Strategik Komunikasi MAWILLA 1
Artikel : BK TNL Ahmad Hafiz bin Yahya
Jurufoto : BM PRL Muhaymin
               LK PBS Shahfulnizam

Last modified on Jumaat, 03 Ogos 2018 08:05

AUDIT KESIAPSIAGAAN MPPL

MEDIA SOSIAL

STATISTIK PENGUNJUNG

Hari ini 115

Semalam 491

Bulan ini 6859

Keseluruhan 433062

Tarikh Akhir Kemaskini:

PENYATAAN

Langgan Berita TLDM

qrcode   Sertai kami dengan berita
   yang menarik dan terkini.
   Jadilah sebahagian daripada
   WARGA TLDM