Mei 24

WARGA NAVY PEOPLE PAMER KAWAD TERBAIK SEMPENA PERBARISAN PENGUNDURAN PANGLIMA ARMADA BARAT

Lumut ,24 Mei 2018 – Istiadat Perbarisan Pengunduran Panglima Armada Barat telah berlangsung seawal jam 8.00 pagi di Padang Kawad KD PELANDOK dengan jayanya.

Padang Kawad KD Pelandok menjadi saksi perbarisan yang diadakan khusus bertujuan memberi penghargaan dan mengenang jasa YBhg Laksamana Madya Mohamad Roslan Mohamad Ramli sepanjang perkhidmatan beliau sebagai Panglima Armada Barat di Markas Pemerintahan Armada Barat.

Seramai 51 pegawai dan 528 anggota lain-lain pangkat tampil segak serta mempamerkan kesiagaan dalam istiadat perbarisan pagi ini. Perbarisan diketuai oleh Kdr Mohamad Fairuz bin Hassan TLDM serta dibantu oleh PW I JJM Shahman bin Basri. Ketibaan Panglima Armada Barat disambut mesra oleh pegawai-pegawai kanan serta warga Navy People yang membanjiri padang kawad.

Perbarisan dimulakan dengan tabik hormat serta nyanyian lagu Negaraku dan Samudera Raya. Nyanyian penuh semangat ini nyata mempamerkan semangat Navy People yang sentiasa komited dalam mempamerkan persembahan kawad terbaik. Panglima Armada Barat berasa bangga dan bersyukur atas persembahan kawad yang dipamerkan kerana ia telah berjaya membuktikan bahawa Navy People sentiasa fokus dan bersiap sedia dalam apa jua keadaan. Perbarisan turut diiringi alunan muzik oleh Pancaragam Pusat TLDM di bawah pimpinan Lt Mohd Shamram bin Ramli TLDM dan dibantu oleh Sarjan Mejar PW II PGM Safian bin Said.

1PAB memeriksa Platun
2
PAB menerima tabik hormat dari Pancaragam
3
Plantun Pegawai segak bergaya
4
PAB memberikan isyarat “Terbaik”
5
Perbarisan berjalan lalu
6
Helikopter dari Markas Udara memberikan lintas hormat

 

Rujukan: 240518/04
Sumber: Pejabat Perhubungan Awam Markas Pemerintahan Armada Barat
Artikel: Pejabat Perhubungan Awam Markas Pemerintahan Armada Barat
Jurufoto: Pejabat Perhubungan Awam Markas Pemerintahan Armada Barat

Last modified on Khamis, 24 Mei 2018 12:56

AUDIT KESIAPSIAGAAN MPPL

MEDIA SOSIAL

STATISTIK PENGUNJUNG

Hari ini 218

Semalam 422

Bulan ini 7512

Keseluruhan 440336

Tarikh Akhir Kemaskini:

PENYATAAN

Langgan Berita TLDM

qrcode   Sertai kami dengan berita
   yang menarik dan terkini.
   Jadilah sebahagian daripada
   WARGA TLDM