Jun 28

PWM PUSAT HIDROGRAFI NASIONAL

BIODATA KECIL

PW I PRL IRWAN FAIROZ BIN MAT ARIFF

BAT PPS PPA

PW I PRL Irwan Fairoz bin Mat Ariff dilahirkan pada 08 Sept 1979 di Hospital Besar Ipoh dan dibesarkan di Felda Gunung Besout 5, Sungkai Perak. Berkahwin dengan Puan Hayati binti Jamal dan dikurniakan 5 orang anak lelaki. Mula berkhidmat dengan Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM) pada 27 Oktober 1999 di Pusat Latihan Pengambilan Pangkalan TLDM Lumut dan dimasukkan ke Cawangan Provos Tentera Laut (PRL).

Sepanjang perkhidmatannya, beliau telah berkhidmat dikapal dan unit pangkalan bermula KD Sri Tawau, PROTELA Labuan, PROTELA Kota Kinabalu, CPK Selangor, KD Sultan Abdul Aziz Shah, SKTLDM Lumut, Depot Bekalan Armada, KD Selangor, Markas Pemerintahan Kesiagaan TLDM dan Markas Pemerintahan Armada Barat.

Di samping itu, dia juga berjaya lulus kursus kerjaya dan kursus sampingan seperti Kursus Fasilitator dan Jatidiri, Kursus Training Of Trainer (TOT) PEMADAM, Kursus Training Of Trainer (TOT) Agensi Anti Dadah Kebangsaan (AADK), Pengendalian Kursus Mahkamah Tentera, Kursus Anti Narkotik, Kursus Asas Penyiasatan, Kursus Pengadilan Ujian Dadah Dalam Air Kencing, Kursus Pengiring Orang Kenamaan dan Litupan Keselamatan, Kursus Penyiasatan Dalaman dan Kursus Pengurusan Keselamatan.

Sebagai tanda penghargaan atas perkhidmatannya yang cemerlang, TLDM telah menganugerahkannya dengan Anugerah Perkhidmatan Cemerlang (APC) pada tahun 2007 di Unit Protela Kota Kinabalu, Anugerah Kualiti dan Anugerah Perkhidmatan Cemerlang di KD Sultan Abdul Aziz Shah serta Markas Pemerintahan Kesiagaan TLDM dan Anugerah Kualiti di Depot Bekalan Armada. Dia adalah orang yang positif dalam pekerjaan yang telah diamanahkan dengan sifat kepemimpinan dan disiplin yang telah menjadi bawahan dan telah menunjukkan dedikasi dan komitmen dalam melaksanakan tugasnya. Dia juga pernah memegang jawatan sebagai Pegawai Waran pertama (PWM) untuk Markas Pemerintahan Kesiagaan TLDM pada 17 Disember 2018 sejak ia ditubuhkan sehingga 13 Dis 2019. PW I PRL Irwan Fairoz bin Mat Ariff dilantik sebagai Pegawai Waran keempat (PWM) Pusat Hidrografi Nasional pada 18 Jun 2020.

Read 1877 times Last modified on Isnin, 13 Julai 2020 01:00

MEDIA SOSIAL

STATISTIK PENGUNJUNG

Hari ini 696

Semalam 801

Bulan ini 8567

Keseluruhan 802227

Tarikh Akhir Kemaskini:

PENYATAAN

Langgan Berita TLDM

qrcode   Sertai kami dengan berita
   yang menarik dan terkini.
   Jadilah sebahagian daripada
   WARGA TLDM