Ogs 07

HARI INOVASI ANGKATAN KAPAL SELAM TLDM 2018

Kota Kinabalu, 6 Ogos 18 – Panglima Angkatan Kapal Selam (PAKS) YBhg Laksamana Muda Dato' Zulhelmy bin Ithnain telah menyempurnakan Hari Inovasi Angkatan Kapal Selam (AKAS) TLDM 2018. Majlis dimulakan dengan penyampaian hadiah kepada Pemenang Anugerah Inovasi Tentera Laut 2018 (AITL) Kumpulan Kreatif dan Inovatif kepada KD TUN RAZAK yang telah dinobatkan johan Kategori Penyampaian dan Perkhidmatan melalui projek De-Fuelling Efficiency (D-REFFIC). Bagi Kategori Inovasi Sosial, Pusat Latihan Kapal Selam telah mendapat tempat kedua melalui projek Battery Training Platform (B-TRAP).

1. Nyanyian Lagu Negaraku dan Samudera Raya
Nyanyian Lagu Negaraku dan Samudera Raya

2. Anugerah Inovasi Tentera Laut 2018
Anugerah Inovasi Tentera Laut 2018

3. Laskar Kreatif dan Berkualiti
Laskar Kreatif dan Berkualiti

Majlis kemudiannya diteruskan dengan Penyampaian Anugerah Bintara, Laskar dan Awam Kreatif dan Berkualiti bagi suku kedua tahun 2018. PW II TMK Zulkifly bin Abdul Hamid telah menerima anugerah kategori bintara disusuli dengan LK PNK Ridzuan bin Mohd Noor bagi kategori laskar. Manakala kategori staf awam dianugerahkan kepada Puan Noorazurah binti Bongsu. Bagi kategori Anugerah Bintara dan Laskar Terbaik TLDM 2017, YBhg Panglima turut sudi menyampaikan anugerah kepada PW I TLR Samsuri bin Muhamad Saad sebagai Calon Anugerah Bintara Terbaik TLDM 2017 dan P/BM TLS Tengku Syed Muhammad Ali bin Tengku Syed Abd Rahman sebagai pemenang bagi Anugerah Laskar Terbaik TLDM 2017.

4. Awam Kreatif dan Berkualiti
Awam Kreatif dan Berkualiti

5. Pemenang Pertandingan Esei Maritim 2018
Pemenang Petandingan Esei Maritim 2018

6. Anugerah Perkhidmatan Cemerlang 2017
Anugerah Perkhidmatan Cemerlang 2017

7. Anugerah Perkhidmatan Cemerlang 2017

8. Anugerah Perkhidmatan Cemerlang 2017

Turut diraikan dalam majlis tersebut adalah penghargaan kepada pegawai dan anggota yang telah memenangi Pertandingan Mengarang Esei Maritim 2018. Kdr Kamarul Baharin bin Yeop Hashim TLDM telah memenangi tempat ketiga kategori pegawai kanan manakala P/PW II PWP Mohd Faizuul bin Mohamed telah memenangi tempat pertama kategori bintara. Majlis penganugerahan kemudiannya diakhiri dengan penyampaian Anugerah Perkhidmatan Cemerlang 2017 kepada 4 pegawai dan 21 anggota LLP warga AKAS.

9. Sesi Bergambar Bersama YBhg PAKS
Sesi Bergambar Bersama YBhg PAKS

10. Ucapan YBHg PAKS
Ucapan YBhg PAKS

Semasa berucap, YBhg Panglima tturut mengucapkan tahniah kepada semua pemenang bagi setiap kategori. Ini merupakan penghargaan yang diberikan oleh Angkatan Tentera Malaysia (ATM) serta AKAS TLDM bagi menghargai usaha dan pengorbanan yang telah diberikan. Usaha dan pengorbanan ini telah berhasil di mana Markas Pemerintahan Kapal Selam telah sekali lagi dinobatkan sebagai Markas Terbaik TLDM 2018.

Rujukan : 070818/02
Sumber : Pejabat Perhubungan Awam (PR) MPKS TLDM
Artikel : PW II TLR Mohd Shah Rizal bin Abdul Razak
Jurufoto : PW I PBK Mohd Sakri bin Lazim

Read 960 times Last modified on Selasa, 07 Ogos 2018 15:22
More in this category: « HARI INOVASI TLDM 2018

MEDIA SOSIAL

STATISTIK PENGUNJUNG

Hari ini 711

Semalam 801

Bulan ini 8582

Keseluruhan 802242

Tarikh Akhir Kemaskini:

PENYATAAN

Langgan Berita TLDM

qrcode   Sertai kami dengan berita
   yang menarik dan terkini.
   Jadilah sebahagian daripada
   WARGA TLDM