Sep 20

WARGA MARKAS PEMERINTAHAN ARMADA BARAT RAI TIMBALAN PANGLIMA ARMADA BARAT BAHARU

Lumut, 20 Sept – Majlis Serah Terima Tugas Timbalan Panglima Armada Barat telah berlangsung di Serambi Markas Pemerintahan Armada Barat hari ini. Majlis bersejarah ini telah disempurnakan oleh Panglima Udara, Yang Berbahagia Laksamana Pertama Roslan bin Mohd Yunus. Turut hadir, Panglima Pasukan Khas Laut, Laksamana Pertama Anuar bin Hj Alias PGB dan Panglima Logistik Barat, Laksamana Pertama Ir. Franklin Jeyasekhar Joseph dan seluruh warga Markas Pemerintahan Armada Barat.

Gambar 1
Lt Anwar Samsudin TLDM selaku Pegawai Perbarisan
melapor kepada Panglima Udara untuk majlis bermula

Gambar 2
Panglima Udara menyempurnakan majlis
penyerahan tugas Timbalan Panglima Armada Barat

Gambar 3
Simbolik pertukaran kuasa

Upacara Tandatangan Sijil Serah Terima Tugas di antara Kepten Azman bin Rabani TLDM dan Kepten Khir Junaidi bin Idris TLDM telah dilaksanakan penuh tertib dan disaksikan oleh Panglima Udara. Mengimbas kembali, Kept Azman bin Rabani TLDM yang juga Asisten Ketua Staf Operasi telah memangku jawatan Timbalan Panglima Armada Barat sejak Julai yang lalu. Beliau telah dipertanggungjawabkan untuk melicinkan pentadbiran markas di samping memastikan aspek pengoperasian kapal di tahap terbaik. Kept Khir Junaidi bin Idris TLDM telah bekhidmat selama 33 tahun dan mengambil alih tampuk pemerintahan secara rasmi sebagai TImbalan Panglima Armada Barat mulai hari ini. Sebelum ini, beliau memegang jawatan sebagai Pengarah Simpanan di Bahagian Simpanan, Markas Tentera Laut.

Gambar 4
Pegawai-pegawai Kanan beramah mesra
bersama Timbalan Panglima Armada Barat

Gambar 5
Sejarah tercipta. Panglima Udara
bergambar bersama yang diraikan

Dalam majlis ini juga, Panglima Udara turut menyaksikan penyerahan nota serah terima tugas simbolik pertukaran kuasa memerintah di antara Kept Azman bin Rabani TLDM dan Kept Khir Junaidi bin Idris TLDM. Majlis serba ringkas ini kemudiaannya diakhiri dengan jamuan ringan bagi kesemua warga Navy People yang hadir.

Rujukan : 200918/02
Artikel : Pejabat Perhubungan Strategik MPAB
Kelulusan : Pejabat Perhubungan Strategik MPAB
Jurufoto : Pejabat Perhubungan Strategik MPAB

Last modified on Khamis, 20 September 2018 08:01

MEDIA SOSIAL

STATISTIK PENGUNJUNG

Hari ini 717

Semalam 801

Bulan ini 8588

Keseluruhan 802248

Tarikh Akhir Kemaskini:

PENYATAAN

Langgan Berita TLDM

qrcode   Sertai kami dengan berita
   yang menarik dan terkini.
   Jadilah sebahagian daripada
   WARGA TLDM