Nov 12

LARIAN DAN SENAMAN AEROBIK MAWILLA 3

Langkawi 9 Nov 18 – Markas Wilayah Laut 3 (MAWILLA3) telah mengadakan satu aktiviti larian dan senaman aerobik di Pantai Chenang sebagai sukan pangkalan. Seramai 120 orang anggota tentera termasuk staf awam telah hadir bagi menjayakan aktiviti ini. Panglima Wilayah Laut 3, Laksamana Pertama Mohamad Azuwan bin Harun turut hadir memeriahkan acara.

1
Warga MAWILLA 3 melakukan pemanasan

2
Acara larian sejauh 3 KM

Aktiviti ini telah diadakan seawal jam 7 pagi dimulai dengan larian pantai sejauh 3 km dan diikuti dengan senaman aerobic oleh staf Jurulatih Jasmani Markas. Aktiviti seumpama ini dapat mengeratkan silatulrahim dan menjalin persaudaraan serta mengakrabkan antara sesama warga MAWILLA 3. Selesai aktiviti, semua warga membuat gotong royong mengutip sampah sepanjang pantai sebelum beredar pulang.

3
Warga MAWILLA 3 melakukan senam aerobik
yang dikelola oleh Jurulatih Jasmani

4
Warga MAWILLA 3 melaksanakan gotong royong
membersihkan kawasan sekitar pantai

Pihak Pengurusan Tertinggi Markas Wilayah Laut 3 telah mengambil inisiatif untuk menjadikan pengisian semasa hari sukan pangkalan lebih produktif dan berkualiti kepada semua peringkat dalam menjaga tahap kecergasan disamping mengekalkan BMI pada tahap yang ideal. Selain itu, aktiviti ini juga dapat membantu warga untuk melepaskan tekanan selepas bertungkus lumus melaksanakan tugasan seharian.

Rujukan : 121118/02
Sumber : Perhubungan Awam MAWILLA 3
Artikel : LK I TLS Noor Azrul Amirullah bin Mat Zin
Jurufoto : LK I TLS Noor Azrul Amirullah bin Mat Zin

Last modified on Isnin, 12 November 2018 03:20

MEDIA SOSIAL

STATISTIK PENGUNJUNG

Hari ini 719

Semalam 801

Bulan ini 8590

Keseluruhan 802250

Tarikh Akhir Kemaskini:

PENYATAAN

Langgan Berita TLDM

qrcode   Sertai kami dengan berita
   yang menarik dan terkini.
   Jadilah sebahagian daripada
   WARGA TLDM