Nov 12

RAIKAN KELUARGA, HARGAI MEREKA! HARI KELUARGA MARKAS PEMERINTAHAN ARMADA BARAT MERIAH

Lumut, 10 Okt – Sambutan Hari Keluarga Markas Pemerintahan Armada Barat (MPAB) berlangsung meriah di Pusat Latihan Kemahiran Air (PLKA) di Pangkalan TLDM Lumut. Majlis perasmian telah disempurnakan oleh Panglima Armada Barat, Laksamana Madya Dato’ Pahlawan Haji Mohamad Adib bin Abdul Samad dan isteri, Datin Saadiah binti Haji Ibrahim.

Gambar 1
Laksdya Dato’ Pahlawan Hj Mohamad Adib dan
Datin Saadiah merasmikan Hari Keluarga

Gambar 2.1
Antara gambar aktiviti yang telah terlaksana

Gambar 2.2

Seramai hampir 600 warga hadir bersama keluarga demi memeriahkan sambutan hari keluarga yang saban tahun dilaksanakan ini. Konsep santai dan minimal jadi pilihan tahun ini bagi tujuan menggalakkan komunikasi dan ramah mesra antara pengurusan tertinggi Markas bersama warga Navy People dan keluarga. MPAB berusaha bagi menjadikan Hari Keluarga sebagai rutin tahunan Markas bagi meraikan staf serta keluarga yang sentiasa bertungkus lumus memberi semangat selain turut membantu memastikan setiap aktiviti melibatkan perkhidmatan berjalan lancar melalui sokongan moral yang tidak berbelah bahagi.

Gambar 3.1
Kanak-kanak ceria dan seronok dengan pengisian program

Gambar 3.2
Kanak-kanak ceria dan seronok dengan pengisian program

Majlis yang berlangsung dari jam 8.00 pagi hingga 1 petang menyaksikan majlis bermula dengan pelancaran Hari Keluarga. Pelbagai aktiviti sukaneka berjaya menarik minat warga untuk memberikan sokongan dan melibatkan diri dalam setiap acara, sesuai dengan visi MPAB, Jadilah Yang Pertama. Keseluruhan 19 acara sukaneka telah terlaksana dengan lancar dan menyeronokkan seperti Kerusi Berirama, Lari Dalam Guni, Kutip Gula-gula dan Tiup Belon Sehingga Pecah. Pasangan suami isteri turut berpeluang bermain aktiviti yang mencuit hati seperti Makin Jauh Makin Sayang, Tikar Ajaib dan Lari 3 Kaki.

Gambar 4.1
Pelbagai hadiah menarik menanti mereka yang bertuah

Gambar 4.2

Gambar 5
Patri kenangan. Hari Keluarga MPAB 2018 meriah!

Debaran menanti setiap warga yang hadir apabila cabutan bertuah turut dilaksanakan. Tahniah kepada yang bertuah dan jutaan terima kasih diucapkan kepada Panglima Armada Barat dan Isteri atas kesudian meyampaikan hadiah cabutan bertuah. Setiap yang hadir melahirkan kegembiraan dan keceriaan dan berharap agar tradisi penganjuran hari keluarga setiap tahun dapat diteruskan.

Rujukan : 121118/04
Artikel : Pejabat Perhubungan Strategik MPAB
Kelulusan : Pejabat Perhubungan Strategik MPAB
Jurufoto : Pejabat Perhubungan Strategik MPAB

Last modified on Isnin, 12 November 2018 10:06

MEDIA SOSIAL

STATISTIK PENGUNJUNG

Hari ini 713

Semalam 801

Bulan ini 8584

Keseluruhan 802244

Tarikh Akhir Kemaskini:

PENYATAAN

Langgan Berita TLDM

qrcode   Sertai kami dengan berita
   yang menarik dan terkini.
   Jadilah sebahagian daripada
   WARGA TLDM