Nov 14

PANGLIMA ARMADA BARAT SAMPAIKAN AMANAT PENUH BERMAKNA YANG TERAKHIR BUAT WARGA NAVY PEOPLE

Lumut, 15 Okt – Warga Navy People di Pangkalan TLDM Lumut hari ini bersama-sama berkumpul di Auditorium M.Sidek Shabudin hari ini bagi mendengarkan amanat yang disampaikan oleh Panglima Armada Barat. Majlis Amanat dan Ramah Mesra hari ini turut dihadiri oleh warga Badan Kebajikan Angkatan Tentera (BAKAT) Laut Lumut.

1
Nyanyian penuh semangat warga Navy People

2
Lontaran ingatan dan nasihat yang terakhir
daripada PA Barat kepada warga

Dianggarkan seramai hampir 1000 warga hadir mulai jam 9 pagi dan memenuhi ruang yang disediakan. Majlis dimulakan dengan nyanyian lagu Negaraku dan Samudera Raya dengan penuh semangat oleh kesemua warga Navy People yang hadir. Seterusnya majlis diteruskan dengan penyampaian amanat oleh Laksamana Madya Dato’ Pahlawan Haji Mohamad Adib bin Abdul Samad, Panglima Armada Barat. Mengimbau kembali, Laksamana Madya Dato’ Pahlawan Haji Mohamad Adib telah menjawat jawatan sejak 10 Julai yang lalu. Sepanjang berkhidmat sebagai Panglima Armada Barat, Laksdya Dato’ Pahlawan Haji Mohamad Adib sentiasa mementingkan kebajikan warga, pengoperasian kapal dan aktiviti keagamaan. Beliau telah menjadi perintis bagi program lawatan kebajikan ‘Ziarah Kasih’ dan sentiasa memantau operasi dan perkembangan pembaikan kapal-kapal di bawah naungan MPAB.

3
Penuh! Warga Navy People memenuhi ruang di
Auditorium M.Sidek Shabudin

Dalam ucapan beliau, Panglima Armada Barat menyatakan hasrat berbangga dapat berkhidmat dan bertemu warga Navy People. Beliau turut menzahirkan rasa bersyukur dan terima kasih atas hari-hari yang dilalui sepanjang berada dalam perkhidmatan. Beliau menekankan aspek keselamatan dan turut berharap kesemua warga sentiaa menentukan keselamatan dalam melaksanakan tanggungjawab sehari-hari. Soal keselamatan merupakan faktor yang tidak boleh dipandang enteng dan tiada kompromi. Selain itu, beliau turut mengingatkan kepada warga untuk meengamalkan sikap yang positif dan saling hormat-menghormati antara satu sama lain. Turut sama diingatkan agar semua warga dapat menjalinkan kerjasama utuh dan sentiasa bersikap terbuka dan fleksibel agar komunikasi dua hala dapat dijalinkan seterusnya melicinkan pentadbiran.

4
Penyerahan sijil penghargaan atas kejayaan
KD LEKIU dalam Eksesais Rim of the Pacific

5
Be the First! Warga Pangkalan TLDM Lumut
bergambar kenangan bersama PA Barat

Dalam majlis yang sama, turut dilaksanakan penyerahan Sijil Penghargaan kepada Kepten Abdul Halim bin Haji Shaari TLDM dan KD LEKIU atas prestasi terbaik dan mencipta pelbagai kejayaan dalam mempertingkat imej Malaysia dalam eksesais maritime terbesar bertaraf dunia itu. Majlis diakhiri dengan bacaan doa dan jamuan ringan Panglima Armada Barat bersama warga di sekitar Auditorium M.Sidek Shabudin.

Rujukan : 141118/01
Artikel : Pejabat Perhubungan Strategik MPAB
Kelulusan : Pejabat Perhubungan Strategik MPAB
Jurufoto : Pejabat Perhubungan Strategik MPAB

Last modified on Rabu, 14 November 2018 12:57

MEDIA SOSIAL

STATISTIK PENGUNJUNG

Hari ini 718

Semalam 801

Bulan ini 8589

Keseluruhan 802249

Tarikh Akhir Kemaskini:

PENYATAAN

Langgan Berita TLDM

qrcode   Sertai kami dengan berita
   yang menarik dan terkini.
   Jadilah sebahagian daripada
   WARGA TLDM