Dis 03

PERTANDINGAN KUMPULAN INOVATIF DAN KREATIF HORIZON BAHARU ARMADA TIMUR 2018

KOTA KINABALU 28 Nov – Pertandingan Kumpulan Inovatif dan Kreatif (KIK) Horizon Baharu Peringkat Armada Timur merupakan acara tahunan yang telah diselaraskan berpandukan Panduan Pembudayaan dan Pemerkasaan Inovasi Dalam Sektor Awam Melalui Horizon Baharu KIK yang telah dikeluarkan oleh pihak MAMPU.

Pertandingan ini telah dilaksanakan pada 21 dan 22 November yang lalu di Wisma Pelayaran Pangkalan TLDM Kota Kinabalu. Sebanyak 12 kumpulan daripada 20 kumpulan KIK terpilih untuk bertanding dalam pertandingan kali ini.

Pertandingan akhir ini telah dihakimi oleh panel yang berpengalaman iaitu Kdr Zaharrudin Mohd Yusof TLDM daripada Markas Logistik Timur, Puan Norafiezah Abdullah dari INTAN Sabah, Lt Kdr Naufal Shariff TLDM dari Markas Logistik Timur dan Lt Kdr Lawrence Liji TLDM dari Markas Pemerintahan Armada Timur.

Keputusan pertandingan kali ini telah dimenangi oleh Depot Bekalan Timur. Tempat kedua disandang oleh KD SRI JOHOR dan tempat ketiga telah dimenangi Depot Senggaraan Armada Timur.

8 kumpulan terbaik bagi pertandingan ini akan mewakili Armada Timur ke pertandingan di peringkat Markas Tentera Laut dijangka pada Mac 2019.

1

2

3

4Sekitar Pertandingan Horizon Baharu KIK Armada Timur 2018

 

Rujukan: 031218/02
Sumber: Markas Pemerintahan Armada Timur
Artikel: Bahagian Komunikasi Strategik MPA Timur
Jurufoto: LK I Zulhakimi

Last modified on Isnin, 03 Disember 2018 04:42

MEDIA SOSIAL

STATISTIK PENGUNJUNG

Hari ini 53

Semalam 350

Bulan ini 8053

Keseluruhan 549973

Tarikh Akhir Kemaskini:

PENYATAAN

Langgan Berita TLDM

qrcode   Sertai kami dengan berita
   yang menarik dan terkini.
   Jadilah sebahagian daripada
   WARGA TLDM