Dis 03

HARI TERBUKA ARMADA 2018 MAWILLA 1

Kuantan, 2 Dis 18 - Markas Wilayah Laut 1 yang berpangkalan di Tanjung Gelang menganjurkan Hari Terbuka Armada sempena menyambut kedatangan aset TLDM iaitu KD MAHAWANGSA yang berlabuh di sini. Warga komuniti sekitar Kuantan telah dijemput bagi memeriahkan program ini lantas berpeluang melawat KD MAHAWANGSA yang berpangkalan di Lumut.

Dianggarkan lebih 4,000 orang pengunjung telah membanjiri Hari Terbuka Armada. Pelbagai aktiviti menarik telah diadakan antaranya adalah lawatan ke kapal, restoran terapung, persembahan kawad, boat ride dan juga gerai-gerai jualan. Selain itu, aktiviti pameran dan promosi juga turut dilaksanakan seperti pameran kerjaya ketenteraan, pameran pasukan selam TLDM, pameran Operasi Bantuan Banjir (Op Murni) dan Promosi Aplikasi K3M.

1

2PANGWILA 1 melawat gerai-gerai jualan
3

4

5Persembahan kawad kaki oleh PKBM(L)
Sekolah Menengah Kedai Buluh Kota Bharu, Kelantan
6

7Pengunjung merasai menaiki Boat Ride
8

9

10

11

12Pengunjung melawat booth pameran

Tujuan Hari Terbuka Armada diadakan antaranya adalah untuk menghargai sokongan rakyat kepada TLDM serta memberi peluang kepada mereka mengenali TLDM secara lebih dekat agar mereka memahami peranan dan tanggungjawab TLDM dalam memelihara kedaulatan dan keselamatan perairan negara. Hari Terbuka Armada 2018 ini melibatkan 7 buah kapal TLDM iaitu KD MAHAWANGSA, KD PAHANG, KD TERENGGANU, KD GEMPITA, KD GANYANG, KD PERDANA, KD PENDEKAR.

Program ini bukan sahaja membuka peluang orang ramai untuk melihat secara lebih dekat lagi aset-aset TLDM, malah mengeratkan hubungan masyarakat setempat terutamanya di Kuantan dengan memberi ruang beramah mesra bersama anggota TLDM terutamanya yang bertugas di kapal-kapal.

13

14

15

16

17Pengunjung beratur untuk menaiki bot CB 90 dan melawat KD MAHAWANGSA

 

Rujukan: 031218/05
Sumber: Komunikasi Strategik MAWILLA 1
Artikel: Lt Mohd Shafiq bin Abu Samah TLDM
Jurufoto: Komunikasi Strategik MAWILLA 1

Last modified on Isnin, 03 Disember 2018 14:19

MEDIA SOSIAL

STATISTIK PENGUNJUNG

Hari ini 57

Semalam 350

Bulan ini 8057

Keseluruhan 549977

Tarikh Akhir Kemaskini:

PENYATAAN

Langgan Berita TLDM

qrcode   Sertai kami dengan berita
   yang menarik dan terkini.
   Jadilah sebahagian daripada
   WARGA TLDM