Mac 15

PUSTAKMAR ANJUR CERAMAH MARITIM 2019

2Perkongsian pengalaman dan pandangan penceramah

LUMUT, 13 Mac – Bahagian Olah Perang Maritim (PUSTAKMAR) telah berjaya menganjurkan Ceramah Maritim 2019 dengan mengupas topik Military Cooperation Under The Trilateral Cooperative Arrangements (TCA): A View From Information Fusion Centre (IFC) As A Regional Partner. Ceramah ini telah disampaikan oleh Pegawai Perhubungan Antarabangsa di IFC, Singapura; Lt Kdr Mohd Shahfizul bin Md Suaimi TLDM.

Program ini berkonsepkan perkongsian ilmu, percambahan minda dan juga penyampaian maklumat berkenaan operasi dan peperangan. Ianya telah dihadiri oleh 103 pegawai dan anggota daripada pelbagai kepakaran dan cawangan. Ceramah ini turut dihadiri oleh peserta Kursus Pegawai Memerintah Muda Siri 40/19 dan pegawai - pegawai daripada Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia (APMM) Negeri Perak.

Ceramah ini berjaya mencapai objektif yang digariskan dan mendapat sambutan menggalakkan dari semua hadirin yang hadir. Bahagian ini akan sentiasa komited di dalam penganjuran wadah perkongsian ilmu bagi memantapkan Situational Awareness The Navy People.

Strive For Victory

Sumber : Perhubungan Awam PUSTAKMAR
Artikel   : Perhubungan Awam PUSTAKMAR
Foto      : BM JTP Zakuan bin Roslan

Last modified on Jumaat, 15 Mac 2019 08:40

HARI KEMERDEKAAN KE 62 (SAYANGI MALAYSIAKU, MALAYSIA BERSIH)

MEDIA SOSIAL

STATISTIK PENGUNJUNG

Hari ini 30

Semalam 355

Bulan ini 7557

Keseluruhan 587483

Tarikh Akhir Kemaskini:

PENYATAAN

Langgan Berita TLDM

qrcode   Sertai kami dengan berita
   yang menarik dan terkini.
   Jadilah sebahagian daripada
   WARGA TLDM