Jun 27

LAWATAN PENGHARGAAN PANGLIMA ARMADA BARAT KE MAWILLA 3

Utama Fair Winds and Following Seas DatoFair Winds and Following Seas, Dato'

LANGKAWI, 22 Jun – Mantan Panglima Armada Barat (PAB), Laksamana Madya Dato’ Rusli bin Ramli bersama-sama isteri, Datin Nurlaila bte Abd Latif telah melaksanakan Lawatan Penghargaan ke Markas Wilayah Laut 3 (MAWILLA 3). Program selama dua hari yang dilaksanakan ini adalah bertujuan untuk menghargai jasa dan khidmat bakti PAB sepanjang perkhidmatan beliau selama hampir 42 tahun di dalam TLDM.

Lebih istimewa dan bermakna lagi buat warga MAWILLA 3, PAB pernah memegang tampuk pemerintahan Panglima Wilayah Laut 3 yang ke-8 sepanjang pemerintahnnya. Terdapat beberapa pembaharuan yang telah dilaksanakan oleh PAB termasuklah menaiktaraf Pusat Perubatan dan Pusat Pergigian Angkatan Tentera Langkawi. PAB dan isteri telah tiba di MAWILLA 3 pada 21 Jun 19 di mana beberapa aktiviti telah dilaksanakan iaitu Majlis Sambutan Hari Raya Aidilfitri BAKAT (L) MAWILLA 3 serta Majlis Barbeku PAB bersama warga MAWILLA 3 yang diadakan pada sebelah malam.

Seterusnya, program Lawatan Penghargaan PAB disambung keesokan harinya dengan Perbarisan Penghargaan PAB, Majlis Ucapan Penghargaan serta Street Lining PAB. Perbarisan diketuai oleh Pegawai Staf Operasi MAWILLA 3, Lt Kdr Mohd Hazfanizam bin Razali TLDM. Memetik kepada ucapan penghargaan PAB, beliau merasakan amat terharu dengan sambutan oleh warga MAWILLA 3 dan menyeru agar semua warga terus berganding bahu dalam mencapai misi dan visi TLDM di masa hadapan.

Selesai lawatan, PAB dan isteri telah bertolak pulang ke Pangkalan TLDM Lumut dengan menaiki pesawat Fennec di Lapangan Terbang Antarabangsa Langkawi.

Sumber  : Markas Wilayah Laut 3

Artikel    : Lt Dya Siti Hajar binti Talha PSSTLDM

Foto       : LK I TLS Noor Azrul Amirullah bin Mat Zin

Klik ke galeri

Last modified on Khamis, 27 Jun 2019 06:11

MEDIA SOSIAL

STATISTIK PENGUNJUNG

Hari ini 406

Semalam 717

Bulan ini 19269

Keseluruhan 878572

Tarikh Akhir Kemaskini:

PENYATAAN

Langgan Berita TLDM

qrcode   Sertai kami dengan berita
   yang menarik dan terkini.
   Jadilah sebahagian daripada
   WARGA TLDM