Jul 24

MAJLIS SERAH TERIMA TUGAS PEGAWAI KANAN ARMADA DAN PEGAWAI MEMERINTAH SERTA UPACARA PEMAKAIAN PANGKAT PEGAWAI MUDA

Serah Terima Tugas PKA dan PM KapalPanglima Armada Barat menurunkan tandatangan sebagai saksi dalam
upacara serah terima tugas kesemua Pegawai Memerintah hari ini

LUMUT, 23 Jul – Majlis Serah Terima Tugas Pegawai Kanan Armada (PKA) dan Pegawai Memerintah (PM) serta Upacara Pemakaian Pangkat Pegawai Muda telah dilaksanakan di Geladak Penerbangan KD LEKIU. Majlis ini telah disempurnakan oleh Laksamana Madya Dato’ Aris Adi Tan bin Abdullah, Panglima Armada Barat selain turut dihadiri oleh warga Navy People yang bernaung di bawah Armada Barat.

Majlis Serah Terima Tugas Pegawai Memerintah ini menyaksikan pertukaran tampuk pemerintahan KD LEKIR, KD LEKIU, KD JERAI, KD MAHAMIRU serta SKTLDM Sitiawan. Warga turut menyaksikan upacara serah tugas Pegawai Kanan Armada di antara Kepten Abdullah Sani bin Ismail TLDM kepada Kepten Shaiful Nizam bin Abdul Manan TLDM yang juga Pegawai Memerintah KD LEKIU yang baru.

20 orang pegawai berpangkat Leftenan Muda turut menerima kenaikan pangkat ke Leftenan Madya hari ini. Upacara pemakaian pangkat ini juga turut disempurnakan oleh Panglima Armada Barat bersama Pegawai Memerintah dari unit masing-masing.

Dalam ucapan oleh YBhg Panglima Armada Barat, beliau menasihati warga Armada menitikberatkan aspek kompetensi dan main business selaras dengan kehendak beliau sebagai Panglima Armada Barat. Selain itu, beliau turut menegaskan agar kesiagaan kapal tidak dikompromi dan warga seharusnya sentiasa memastikan kapal TLDM sentiasa berada di tahap yang terbaik bagi menjamin pengoperasian yang efektif.

Artikel : Pejabat Komunikasi Strategik MPAB

Last modified on Rabu, 24 Julai 2019 02:47

MEDIA SOSIAL

STATISTIK PENGUNJUNG

Hari ini 518

Semalam 750

Bulan ini 518

Keseluruhan 838372

Tarikh Akhir Kemaskini:

PENYATAAN

Langgan Berita TLDM

qrcode   Sertai kami dengan berita
   yang menarik dan terkini.
   Jadilah sebahagian daripada
   WARGA TLDM