Jul 29

PMTLDM JUARA KEJOHANAN MENEMBAK ANTARA PERKHIDMATAN ATM TAHUN 2019

PMTLDMKita Juara! Pegawai dan atlet PMTLDM bergambar kenangan

SUBANG, 28 Jul - Kejohanan Menembak Antara Perkhidmatan ATM Tahun 2019 telah melabuhkan tirai hari ini dengan pencapaian membanggakan bagi Persatuan Menembak TLDM (PMTLDM). Menurut pengerusinya, Kept Roslee bin Mohd Isa TLDM, seramai 42 orang penembak termasuk tim pengurusan telah telah terlibat dengan kejohanan yang dianjurkan di Lapang Sasar Subang.

Sebanyak 28 pingat emas telah dipertandingkan bagi acara Pistol dan Rifle kategori individu dan berpasukan. Kategori lelaki mempertaruhkan 18 pingat emas manakala selebihnya adalah kategori wanita. Jumlah keseluruhan pingat yang ditawarkan pada kejohonan kali ini adalah sebanyak 70 pingat.

PMTLDM telah dinobatkan johan keseluruhan untuk kali ke-21 berturut-turut dengan kutipan pingat bagi kategori lelaki sebanyak lapan pingat emas, 10 perak dan lima gangsa.

Bagi kategori wanita pula, PMTLDM berjaya membawa pulang piala kejohanan dengan kutipan pingat sebanyak 10 pingat emas, lima perak dan dua gangsa sekaligus mengekalkan rekod kemenangan selama 11 tahun berturut-turut.

Diharapkan dengan kejayaan yang dicapai selama 21 tahun berturut-turut ini dijadikan inspirasi kepada semua atlet dan tim pengurusan.

Syabas buat semua atlet PMTLDM dan warga Navy People yang sentiasa memberikan sokongan dan kerjasama sepanjang kejohanan diadakan.

#Kebanggaan
#NavyNews
#NavyPride

Sumber : Persatuan Menembak Tentera Laut Diraja Malaysia (PMTLDM)

Klik ke galeri

Last modified on Isnin, 29 Julai 2019 08:11

MEDIA SOSIAL

STATISTIK PENGUNJUNG

Hari ini 445

Semalam 762

Bulan ini 6411

Keseluruhan 774842

Tarikh Akhir Kemaskini:

PENYATAAN

Langgan Berita TLDM

qrcode   Sertai kami dengan berita
   yang menarik dan terkini.
   Jadilah sebahagian daripada
   WARGA TLDM