Ogs 30

AUDIT VERIFIKASI MARKAS PANGKALAN LUMUT BERLANGSUNG DENGAN JAYANYA

Audit Verifikasi MPLAudit Verifikasi Markas Pangkalan Lumut 

LUMUT, 28 Ogos - Markas Pangkalan Lumut telah menjalani Audit Verifikasi (AV) mulai 27 hingga 28 Ogos 19. AV ini merupakan kesinambungan daripada Audit Kesiapsiagaan Markas Pangkalan Lumut bagi tahun 2019 dan dilaksanakan oleh Bahagian Inspektorat Jeneral MPAB bermula semalam bagi menyemak ketepatan setiap ruang teguran semasa Audit Kesiapsiagaan tersebut telah diambil tindakan sepenuhnya.

Seawal jam 0900, juruaudit yang terdiri daripada pegawai dan bintara dari bahagian IJ MPAB telah disambut mesra oleh pihak pengurusan markas. AV kali ini telah diketuai oleh Kdr Murthi A/L Subromoniam selaku AKS Inspektorat Jeneral MPAB. Seterusnya, mereka telah diberikan taklimat oleh Lt Kdr Zairil Fahairi Bin Zainol TLDM berkenaan segala tindakan yang telah diambil terhadap teguran Laporan Audit Kesiapsiagaan yang lepas di Bilik Mesyuarat Markas Pangkalan Lumut. Pada jam 0930, juruaudit telah memulakan audit dengan menyemak semua fail dan bahan bukti berdasarkan maklum balas audit yang lepas.

Setelah selesai, juruaudit telah membentangkan hasil daripada audit yang dilaksanakan dan mengucapkan tahniah kepada pihak pengurusan Markas Pangkalan Lumut kerana mengharungi Audit Verifikasi dengan jayanya. Walau bagaimanapun, terdapat ruang - ruang penambahbaikan yang perlu pihak markas ambil tindakan dengan segera bagi mengekalkan kecemerlangan.

Sumber     : Pejabat IT Mk PL

Klik ke galeri

Last modified on Jumaat, 30 Ogos 2019 01:33

MEDIA SOSIAL

STATISTIK PENGUNJUNG

Hari ini 466

Semalam 526

Bulan ini 13996

Keseluruhan 728509

Tarikh Akhir Kemaskini:

PENYATAAN

Langgan Berita TLDM

qrcode   Sertai kami dengan berita
   yang menarik dan terkini.
   Jadilah sebahagian daripada
   WARGA TLDM