Sep 04

JALUR GEMILANG BERKIBAR GAH DI SEMPORNA

MERDEKAPeserta dayungan KD Sri Semporna

SEMPORNA, 29 Ogos – Ambang Sambutan Hari Kemerdekaan Negara yang ke-62 kian dirasai. Warga KD SRI SEMPORNA (KDSM) berpeluang melahirkan semangat kecintaan kepada negara dengan melaksanakan aktiviti mendayung dan mengibarkan Jalur Gemilang di Terusan Tando Bulong, Semporna

Aktiviti mendayung melibatkan seramai 90 orang warga KDSM yang telah dikoordinasikan oleh PW II PKL Wan Ibrahim sebagai ketua program. Jarak mendayung adalah sejauh 8 bn. Peserta telah dilepaskan memulakan dayungan seawal jam 7 pagi.

Kemuncak aktiviti mendayung adalah dimana kesemua peserta mendayung telah melintasi perkampungan air daerah Semporna di hadapan Jeti Pelancongan yang menjadi ikon pelancong-pelancong dari dalam dan luar negara.

Kesemua peserta telah mendayung pulang dan telah selamat tiba di tempat pelepasan sekitar jam 10 pagi. Pegawai Memerintah KDSM, Kepten Ahmad Nazree bin Abu Hassan TLDM melahirkan rasa syukur dan gembiran di atas kejayaan yang diperolehi oleh pasukan pada hari ini. Beliau turut menyifatkan bahawa aktiviti sebegini wajar diteruskan dan ditambah baik bagi menghasilkan impak yang lebih besar bersama penduduk setempat.

Sumber : Pejabat Perhubungan Raya – KD SRI SEMPORNA
Artikel   : Lt Muhammad Haziq bin Sharifuddin TLDM
Foto      : LK PAP (PKL) Burhan bin Samsu

Klik ke galeri

Last modified on Jumaat, 06 September 2019 08:01

MEDIA SOSIAL

STATISTIK PENGUNJUNG

Hari ini 544

Semalam 616

Bulan ini 14988

Keseluruhan 680072

Tarikh Akhir Kemaskini:

PENYATAAN

Langgan Berita TLDM

qrcode   Sertai kami dengan berita
   yang menarik dan terkini.
   Jadilah sebahagian daripada
   WARGA TLDM