Nov 28

BAHAGIAN PASUKAN SIMPANAN PUPUK GAYA HIDUP SIHAT

musical runMembudayakan amalan gaya hidup sihat mampu tingkatkan
produktiviti kerja individu dan organisasi

KUALA LUMPUR, 27 Nov – Bahagian Pasukan Simpanan Markas Tentera Laut menganjurkan Musical Run bertempat di Bukit Dinding, Setiawangsa dengan penglibatan seramai lebih 144 orang termasuk staf KD SRI KLANG serta Pasukan Latihan Pegawai Simpanan (PALAPES) Laut Universiti Malaya.

Selain mengeratkan hubungan antara rakan sekerja, penganjuran ini juga bertujuan memupuk budaya bersukan dalam kalangan anggota TLDM dan juga PSSTLDM agar mengamalkan gaya hidup sihat dan sentiasa kekal aktif meskipun pada hari bekerja.

Menurut pengarah Bahagian Pasukan Simpanan, Kepten Ismail bin Othman TLDM berkata gaya hidup yang sihat sangat penting bagi anggota tentera untuk mengekalkan ketahanan mental dan fizikal dalam menjalankan tugas harian dengan sebaik mungkin dan perlu diterapkan amalan gaya hidup yang sihat dalam diri kerana ia mampu meningkatkan produktiviti kerja.

“Sebagai anggota tentera, kita perlu sentiasa fit dan cergas kerana kita perlu menjadi duta untuk mendidik masyarakat pentingnya amalan gaya hidup sihat untuk kelangsungan hidup kerana apabila bersukan, badan kita akan lebih cergas dan bertenaga”, ujar beliau.

Sumber : Bahagian Pasukan Simpanan
Artikel   : Lt M Maryam Merlisa binti Ibrahim PSSTLDM
Foto      : Bahagian Pasukan Simpanan

Last modified on Khamis, 28 November 2019 04:04

MEDIA SOSIAL

STATISTIK PENGUNJUNG

Hari ini 559

Semalam 616

Bulan ini 15003

Keseluruhan 680087

Tarikh Akhir Kemaskini:

PENYATAAN

Langgan Berita TLDM

qrcode   Sertai kami dengan berita
   yang menarik dan terkini.
   Jadilah sebahagian daripada
   WARGA TLDM