Dis 03

MESYUARAT KAJIAN SEMULA PENGURUSAN STRATEGIK DAN MESYUARAT PANGLIMA OPERASI ARMADA BARAT 2019 FOKUS HALA TUJU MARKAS

FOCPanglima Armada Barat mematri kenangan bersama JLAKS Lumut
dan AJK MKSPS & MPOAB 2019

LUMUT, 2 Dis – Menjadi kelainan bagi Mesyuarat Panglima Operasi (MPO) apabila turut dilaksanakan bersama Mesyuarat Kajian Semula Pengurusan Strategik (MKSPS) Armada Barat yang mengumpulkan keseluruhan Jawatankuasa Laksamana dan Barisan Asisten Ketua Staf yang berada di bawah kepimpinan Laksamana Madya Dato’ Aris Adi Tan bin Abdullah, Panglima Armada Barat. Mesyuarat ini telah berlangsung selama empat hari bermula 26 sehingga 29 November di Forest City Golf Resort, Gelang Patah, Johor.

MKSPS memfokuskan perbincangan hala tuju selain merancang pelataan dan penjajaran Pelan Strategik Markas dan mengenalpasti inisiatif dan program sokongan yang dapat menyokong yang dapat menambahbaik petunjuk prestasi utama Pelan Strategik Markas. MPO pula dilaksanakan dengan konsep perbincangan berkenaan isu semasa berkaitan kesiagaan dan pengoperasian aset TLDM dalam bidang kuasa Panglima Armada Barat adalah di tahap terbaik. Ia turut membincangkan cabaran dan inisiatif yang mampu ditambahbaik bagi memastikan keseluruhan eksesais dan operasi dapat terlaksana dengan berjaya.

Secara keseluruhannya, mesyuarat ini telah dapat mencapai objektifnya dan Markas Pemerintahan Armada Barat dijangka mampu melaksanakan segala perancangan mencakupi aspek pentadbiran, operasi dan eksesais dengan lebih baik pada tahun 2020.

Sumber : Pejabat Komunikasi Strategik MPABLast modified on Selasa, 03 Disember 2019 00:57

MEDIA SOSIAL

STATISTIK PENGUNJUNG

Hari ini 548

Semalam 616

Bulan ini 14992

Keseluruhan 680076

Tarikh Akhir Kemaskini:

PENYATAAN

Langgan Berita TLDM

qrcode   Sertai kami dengan berita
   yang menarik dan terkini.
   Jadilah sebahagian daripada
   WARGA TLDM