Dis 03

KD PERANTAU DAN KLD TUNAS SAMUDERA TERIMA PEGAWAI MEMERINTAH BARU

 

Serah Terima Tugas MPABPanglima Armada Barat menandatangani siil serah terima tugas
Pegawai Memerintah KD PERANTAU

LUMUT, 2 Dis – Markas Pemerintahan Armada Barat (MPAB) hari ini sekali lagi menjadi lokasi bagi Majlis Serah Terima Tugas Pegawai Memerintah bagi dua buah kapal Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM) iaitu KD PERANTAU dan KLD TUNAS SAMUDERA. Majlis ini telah disempurnakan oleh Yang Berbahagia, Laksamana Madya Dato’ Aris Adi Tan bin Abdullah, Panglima Armada Barat yang turut menjadi saksi peralihan kuasa pemerintah ini. 

Majlis penuh istiadat ini dimulakan dengan sesi menandatangani sijil serah tugas diikuti upacara penurunan dan pertukaran insignia pemerintah. Seterusnya, warga Navy People turut menyaksikan simbolik penyerahan pemerintah oleh kedua-dua mantan pemerintah kepada pemerintah yang baru. Bagi KD PERANTAU, Kdr Azrul Nezam bin Asri TLDM telah menyerahkan tampuk pemerintahan kepada Kdr Kamaruddin bin Yusoff TLDM manakala KLD TUNAS SAMUDERA pula menerima kehadiran Kdr Samsudin bin Abdullah TLDM sebagai pemerintah baru menggantikan Kdr Mohamad Nor bin Othman TLDM.

Panglima Armada Barat mengucapkan syabas dan tahniah buat pelantikan baru ini dan didoakan semoga kedua-dua kapal dapat meneruskan prestasi positif yang telah dicipta dan seterusnya mengekalkan nama baik agar TLDM sentiasa dipandang tinggi. Ucapan terima kasih turut diberikan kepada kedua mantan Pegawai Memerintah yang telah berjaya mengekalkan nama baik dan menunjukkan prestasi memberansangkan semasa memimpin kedua buah kapal ini.

Sumber : Pejabat Komunikasi Strategik MPAB


Last modified on Selasa, 03 Disember 2019 06:14

MEDIA SOSIAL

STATISTIK PENGUNJUNG

Hari ini 539

Semalam 616

Bulan ini 14983

Keseluruhan 680067

Tarikh Akhir Kemaskini:

PENYATAAN

Langgan Berita TLDM

qrcode   Sertai kami dengan berita
   yang menarik dan terkini.
   Jadilah sebahagian daripada
   WARGA TLDM