Dis 20

UPACARA PENUTUP OP PATKOR MALINDO SIRI 146/19

PATKOR1Upacara Penutup Op PATKOR MALINDO Siri 146/19 di MAWILLA 3

LANGKAWI, 17 Dis – Upacara Penutup OP PATKOR MALINDO Siri 146/19 telah disempurnakan dengan jayanya oleh Pemangku Panglima Wilayah Laut 3 (PANGWILLA 3), Kept Hj Mohd Redzuan bin Hj Talib TLDM. Ia merupakan rondaan bersama antara Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM) dan Tentera Nasional Indonesia-Angkatan Laut (TNI-AL). Kapal- kapal yang terlibat adalah KD LAKSAMANA TAN PUSMAH, KD LAKSAMANA HANG NADIM, KRI SIWAR dan KRI LEPU.

Kapal-kapal ini telah merapat di Tambatan Pangkalan Pulau Langkawi (TPPL) bermula jam 0830H sehingga jam 0930H dan disambut oleh warga MAWILLA 3. Upacara penutup telah berlangsung di Dewan Tun Rahah dengan dihadiri oleh warga TLDM dan warga TNI-AL. Memetik kepada ucapan penutupan oleh PANGWILLA 3, operasi ini adalah merupakan satu rondaan bersama yang sangat penting dalam menentukan keselamatan Selat Melaka bebas daripada ancaman subversif yang akan mengancam aktiviti komuniti Maritim.

Upacara penutup telah selesai sepenuhnya pada 1200H dan warga TLDM serta warga TNI-AL mengambil peluang untuk beramah mesra dan bergambar antara satu sama lain. Aktiviti petang diteruskan dengan acara sukan persahabatan di Kompleks Sukan MAWILLA 3.

Sumber  : Perhubungan Awam MAWILLA 3
Artikel    : BK TLR Mohd Faderullah bin Mohd Ragi
Foto       : LK I TLS Noor Azrul Amirullah bin Mat Zin

Klik ke galeri

Last modified on Jumaat, 20 Disember 2019 09:03

MEDIA SOSIAL

STATISTIK PENGUNJUNG

Hari ini 89

Semalam 796

Bulan ini 2899

Keseluruhan 796559

Tarikh Akhir Kemaskini:

PENYATAAN

Langgan Berita TLDM

qrcode   Sertai kami dengan berita
   yang menarik dan terkini.
   Jadilah sebahagian daripada
   WARGA TLDM