Dis 26

HARI KELUARGA BAHAGIAN SUMBER MANUSIA MERIAH!

DSC 1151Meriah! Warga Bahagian Sumber Manusia mengabadikan kenangan bersama 

HULU LANGAT, 22 Dis – Sambutan Hari Keluarga Bahagian Sumber Manusia (BSM) berlangsung meriah di Impian Rimba Resort, Hulu Langat, Selangor. Sambutan telah disempurnakan oleh YBhg. Asisten Ketua Staf Sumber Manusia (AKS SM), Laksamana Muda Anuar bin Mohamed dan isteri, Puan Hamidah bte Mat Kasim. Tujuan sambutan ini diadakan adalah untuk mengeratkan hubungan silaturrahim serta memupuk semangat berpasukan antara warga BSM disamping dapat beriadah dan merehatkan minda bersama keluarga.

Seramai hampir 400 warga hadir bersama keluarga demi memeriahkan sambutan hari keluarga yang buat pertama kalinya dilaksanakan. Konsep santai dan back to nature dipilih bagi sambutan hari keluarga ini bagi menggalakkan komunikasi serta ramah mesra antara Pengurusan Tertinggi BSM bersama warga dan keluarga.

Acara dimeriahkan dengan pelbagai aktiviti sukaneka yang melibatkan warga BSM, isteri serta anak-anak dan di antara acara yang dijalankan adalah Boling Kelapa, Pancing Botol, Isi Air Dalam Botol, Bawa Bola Ping Pong dan Larian Kasih Sayang. Pasangan suami isteri turut berpeluang bermain aktiviti sukaneka seperti Lari Ikat Kaki Berpasangan di mana acara ini turut disertai oleh YBhg. AKS SM dan Pengarah Dasar dan Perancangan Sumber Manusia. Acara Tarik Tali menjadi acara kemuncak untuk Hari Keluarga BSM sebelum acara cabutan bertuah dilaksanakan.

BSM akan berusaha menjadikan sambutan hari keluarga ini sebagai rutin acara tahunan Bahagian bagi meraikan warga BSM serta keluarga yang sentiasa bertungkus lumus memberikan komitmen bagi memastikan tugas dan tanggungjawab melibatkan perkhidmatan berjalan lancar. Semua yang hadir melahirkan rasa gembira serta turut berharap agar tradisi penganjuran hari keluarga setiap tahun dapat diteruskan.

Sumber : Bahagian Sumber Manusia Markas Tentera Laut
Artikel   : Lt Dya Nur Amirah binti Azahari
Foto      : LK PNK Muhamad Fairuz bin Azman

Klik ke galeri

Last modified on Khamis, 26 Disember 2019 08:28

MEDIA SOSIAL

STATISTIK PENGUNJUNG

Hari ini 465

Semalam 654

Bulan ini 9371

Keseluruhan 674455

Tarikh Akhir Kemaskini:

PENYATAAN

Langgan Berita TLDM

qrcode   Sertai kami dengan berita
   yang menarik dan terkini.
   Jadilah sebahagian daripada
   WARGA TLDM