Jan 03

PERBARISAN PENGHARGAAN PANGLIMA ANGKATAN TENTERA KE-20

PAT20Jeneral Tan Sri Dato’ Seri Panglima Ts. Haji Zulkifli memeriksa perbarisan

KUALA LUMPUR, 2 Jan – Perbarisan Penghargaan Panglima Angkatan Tentera Malaysia Ke-20, Jeneral Tan Sri Dato’ Seri Panglima Ts. Haji Zulkifli bin Haji Zainal Abidin telah diadakan di Dataran Panglima Tentera Darat, Kem Perdana, Sungai Besi. Perbarisan ini melibatkan seramai 17 pegawai dan 462 Anggota Lain-Lain Pangkat (LLP) dari ketiga-tiga cabang perkhidmatan Angkatan Tentera Malaysia (ATM). Perbarisan ini diketuai oleh Pegawai Memerintah Batalion Ke-4 Rejimen Askar Melayu Diraja, Lt Kol Khairul Azman bin Kormin.

Perbarisan Penghargaan ini merupakan satu tanda penghormatan tertinggi kepada beliau atas jasa dan pengorbanan yang telah dicurahkan selama 4 dekad sebelum menamatkan perkhidmatan di dalam Angkatan Tentera Malaysia.

Perbarisan ini berkonsepkan perbarisan berjalan lalu dalam masa perlahan dan cepat dengan penglibatan 4 detasmen daripada ketumbukan ATM terdiri daripada dua detasmen Tentera Darat Malaysia (TDM) serta masing-masing satu daripada detasmen Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM) dan detasmen Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM). Perbarisan ini diiringi Pancaragam Pusat ATM di bawah pimpinan Mej (Dom) Muhamad Nor Azizan bin Yahya.

Turut hadir ke perbarisan ini ialah Jeneral Tan Sri Dato' Seri Panglima Haji Ahmad Hasbullah bin Haji Mohd Nawawi, Panglima Tentera Darat; Laksamana Tan Sri Mohd Reza bin Mohd Sany, Panglima Tentera Laut; Jeneral Tan Sri Dato’ Sri Haji Affendi bin Buang TUDM, Panglima Tentera Udara dan Leftenan Jeneral Datuk Kamalruzaman bin Mohd Othman TUDM, Ketua Staf Markas ATM.

Sumber : Bahagian Hal Ehwal Awam - J7 Markas Angkatan Tentera Malaysia

Last modified on Jumaat, 03 Januari 2020 04:27

MEDIA SOSIAL

STATISTIK PENGUNJUNG

Hari ini 82

Semalam 796

Bulan ini 2892

Keseluruhan 796552

Tarikh Akhir Kemaskini:

PENYATAAN

Langgan Berita TLDM

qrcode   Sertai kami dengan berita
   yang menarik dan terkini.
   Jadilah sebahagian daripada
   WARGA TLDM