Feb 01

SUKAN FUTSAL AKVITI ERAT HUBUNGAN ANTARA PEGAWAI

DSC 8227Tahniah! Pegawai MAWILLA 2 dan KD JEBAT bergambar selesai perlawanan

SANDAKAN, 30 Jan – Bersempena KD JEBAT merapat ke Tambatan Pangkalan Sandakan (TPS), pelbagai aktiviti khususnya yang melibatkan interaksi antara warga Navy People Sandakan dan Kru KD JEBAT telah dilaksanakan. Aktiviti kesukanan merupakan salah satu medium yang digunakan sebagai sesi interaksi antara kedua-dua warga.

Bertempat di gelanggang futsal IJM Land, Batu 6 Sandakan, Wisma Pegawai Markas Wilayah Laut 2 (MAWILLA 2), Wisma Anchor Point (WAP) telah menganjurkan perlawatan futsal persahabatan menentang Wisma Pegawai KD JEBAT. Perlawanan yang dilaksanakan terdiri daripada 6 orang pemain setiap pasukan ini telah dijalankan selama 60 minit.

Para pemain dari kedua-dua Wisma telah mempamerkan semangat kesukanan yang tinggi apabila memberikan komitmen dan kesungguhan dalam memastikan pasukan masing-masing memperoleh kemenangan. Perlawanan yang berlangsung sengit ini akhirnya telah dimenangi oleh WAP dengan keputusan 7 – 4.

Mencari pemenang di dalam perlawanan futsal ini bukanlah tujuan utama aktiviti sukan ini dianjurkan, sebaliknya ianya merupakan salah satu inisiatif pihak WAP dalam meraikan kedatangan para pegawai KD JEBAT ke Pangkalan TLDM Sandakan. Di samping melaksanakan aktiviti yang menyihatkan badan, para pegawai yang terlibat turut berpeluang untuk mengenali antara satu sama lain serta saling berkongsi ilmu, pendapat dan pengalaman terutamanya di kalangan pegawai muda. Kedua-dua Wisma turut bertukar pelaka sebagai tanda penghargaan.

Sumber : Cawangan Komunikasi Strategik MAWILLA 2
Artikel   : Lt Kdr Ahmad Fitri bin Osman TLDM
Foto      : LK l TLR Ahmad Shukri bin Samad

Klik ke galeri

Last modified on Sabtu, 01 Februari 2020 03:19

MEDIA SOSIAL

STATISTIK PENGUNJUNG

Hari ini 435

Semalam 811

Bulan ini 16190

Keseluruhan 832722

Tarikh Akhir Kemaskini:

PENYATAAN

Langgan Berita TLDM

qrcode   Sertai kami dengan berita
   yang menarik dan terkini.
   Jadilah sebahagian daripada
   WARGA TLDM