Feb 20

MAJLIS MERAIKAN SAUDARA BARU

Saudara BaruAnggota saudara baru mengucap kalimah syahadah di hadapan ustaz

SEMPORNA, 19 Feb – Satu majlis bagi meraikan saudara baru telah diadakan di Surau Uthman Ibnu Affan, KD Sri Semporna pada jam 1300H. Majlis ini telah dipimpin oleh staf agama KAGAT, SSjn Azizi bin Othman yang dimulai dengan kata-kata aluan seterusnya pengucapan lafaz dua kalimah syahadah oleh saudara baru. Seramai 50 termasuk pegawai, anggota dan warga KDSM yang beragama islam telah menghadiri majlis bersejarah ini.

Majlis ini turut diserikan lagi dengan kehadiran Pegawai Memerintah KD Sri Semporna, Kepten Ahmad Nazree Bin Abu Hassan TLDM.

Majlis ini diadakan adalah bertujuan bagi meraikan saudara baru kita yang telah kembali kepada agama Islam khususnya, disamping mengeratkan lagi silaturahim antara warga KDSM. Tambahan itu, majlis ini juga dapat mengekspresikan seluruh rasa kesyukuran kita sebagai hamba kepada pencipta yang Maha Agung, Allah SWT yang telah mengurniakan hidayah kepada hamba-Nya yang terpilih.

Majlis ini turut mendoakan kesejahteraan warga KDSM seluruhnya semoga dapat membimbing saudara baru kita sebaiknya seterusnya meneruskan perjuangan dalam perkhidmatan ini berpaksikan Al-Quran dan As-Sunnah dengan sebaik mungkin demi menjaga nama baik agama, bangsa dan negara.

Sumber : Pejabat Perhubungan Raya – KD SRI SEMPORNA
Artikel   : PBT Nur Hidayah binti Mat Zapin
Foto      : LK PAP (PKL) Burhan bin Samsu

Last modified on Khamis, 20 Februari 2020 08:36

MEDIA SOSIAL

STATISTIK PENGUNJUNG

Hari ini 504

Semalam 762

Bulan ini 6470

Keseluruhan 774901

Tarikh Akhir Kemaskini:

PENYATAAN

Langgan Berita TLDM

qrcode   Sertai kami dengan berita
   yang menarik dan terkini.
   Jadilah sebahagian daripada
   WARGA TLDM