Apr 20

WARGA KDSM DALAMI ILMU HIRARC

Utama TukarTaklimat HIRARC oleh Pegawai Memerintah KDSM

SEMPORNA, 17 Apr – Hazard Identification, Risk Assestment and Risk Control atau lebih dikenali sebagai HIRARC merupakan langkah di dalam pencegahan sebarang kemalangan di tempat kerja. Warga KD SRI SEMPORNA (KDSM) telah berpeluang mengikuti dan mendalami ilmu berkaitan HIRARC dimana taklimat ini telah disampaikan oleh YBhg Pegawai Memerintah, Kept Ahmad Nazree bin Abu Hassan TLDM. Taklimat ini telah disampaikan di Dewan Nusalanong, Wisma Semporna.

Taklimat yang melibatkan pegawai dan bintara pasukan ini telah berlangsung selama 2 jam. Beberapa modul penyampaian telah dijadikan medium sepanjang taklimat berlangsung. Antaranya adalah sesi pembentangan slaid dan brainstorming pemikiran kritis melalui kenyataan masalah atau situasi. Kesemua peserta taklimat telah mempamerkan kerjasama dan memberikan respon yang baik sepanjang taklimat berlangsung.

Secara Keseluruhannya, taklimat berjaya disampaikan dan difahami dengan baik oleh peserta yang terlibat. Program sedemikian adalah dilihat bersesuaian dengan kehendak pengurusan tertinggi TLDM di dalam mengamalkan Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan (KKP) atau lebih dikenali sebagai Navy Safe. Safe First Safety Always!

Sumber : Pejabat Perhubungan Raya – KD SRI SEMPORNA
Artikel   : Lt Muhammad Haziq bin Sharifuddin TLDM
Foto      : LK TLR Mohd Zaki bin Rail

Last modified on Isnin, 20 April 2020 02:29

MEDIA SOSIAL

STATISTIK PENGUNJUNG

Hari ini 92

Semalam 796

Bulan ini 2902

Keseluruhan 796562

Tarikh Akhir Kemaskini:

PENYATAAN

Langgan Berita TLDM

qrcode   Sertai kami dengan berita
   yang menarik dan terkini.
   Jadilah sebahagian daripada
   WARGA TLDM