Sep 22

PERBARISAN HARI ANGKATAN TENTERA MALAYSIA KE-87

WhatsApp Image 2020 09 22 at 3.33.06 PM 2 Panglima Tentera Laut menerima Buku Pelan Antirasuah
daripada Panglima Angkatan Tentera

KUALA LUMPUR 22 Sep – Perbarisan Hari Angkatan Tentera Malaysia (ATM) ke-87 telah berlangsung dengan jayanya di Dataran Panglima Tentera Darat, Kem Perdana Sungai Besi. 

Acara disempurnakan Panglima Angkatan Tentera, Jen Tan Sri Dato’ Sri Haji Affendi bin Buang TUDM dan dihadiri warga ATM termasuk Panglima-Panglima Perkhidmatan.

Perbarisan kali ini melibatkan 51 orang pegawai dan 901 orang anggota lain-lain pangkat daripada ketiga-tiga perkhidmatan dengan konsep perbarisan tempur statik. Acara turut menyaksikan terbang lintas hormat pesawat helikopter membawa bendera ATM, Tentera Darat Malaysia, Tentera Laut Diraja Malaysia dan Tentera Udara Diraja Malaysia.

Panglima Angkatan Tentera juga menyempurnakan penganugerahan Pingat Kedaulatan Negara dan penyampaian Sijil Kepujian Panglima Angkatan Tentera kepada wakil petugas barisan hadapan ATM yang terlibat dalam Op Penawar dan Op Benteng. Beliau turut menyampaikan Buku Pelan Anti Rasuah kepada Panglima-Panglima Perkhidmatan sempena Pelancaran Pelan Antirasuah ATM.

Sumber : BHEA-J7
Artikel   : Lt Norzuhaira binti Ruhanie PSSTLDM
Foto      : LK TNL Mohamad Idris bin Suradi / LK PWP Muhamad Zul Akmal bin Ahmad 

Klik ke galeri


Last modified on Rabu, 30 September 2020 01:35

MEDIA SOSIAL

STATISTIK PENGUNJUNG

Hari ini 652

Semalam 769

Bulan ini 13826

Keseluruhan 851680

Tarikh Akhir Kemaskini:

PENYATAAN

Langgan Berita TLDM

qrcode   Sertai kami dengan berita
   yang menarik dan terkini.
   Jadilah sebahagian daripada
   WARGA TLDM