Sep 30

PANGLIMA ANGKATAN TENTERA SEMPURNAKAN MAJLIS PENUTUP KKN 2020 DAN SERAH TERIMA TUGAS PRESIDEN PUSPAHANAS

PUSPAHANAS UTAMAMantap. Barisan Ahli Lembaga Gabenor Maktab Ketahanan Nasional

PUTRAJAYA, 30 Sep - Panglima Angkatan Tentera, Jeneral Tan Sri Dato' Sri Haji Affendi bin Buang TUDM mewakili Menteri Pertahanan telah menyempurnakan Majlis Penutup Kursus Ketahanan Nasional 2020 dan Serah Terima Tugas Presiden PUSPAHANAS bertempat di Auditorium Utama PUSPAHANAS.

Kursus yang bermula dari 3 sep 2019 ini merupakan siri pertama yang diadakan sejak penubuhan Maktab Ketahanan Nasional pada 31 Julai 2019 yang dihadiri oleh Pegawai Kanan ATM berpangkat Brigadier Jeneral dan Kolonel atau setaraf.

Seramai 12 Pegawai Kanan Tentera Darat Malaysia serta 4 orang Pegawai Kanan dari Tentera Laut Diraja Malaysia dan Tentera Udara Diraja Malaysia telah menghadiri kursus selama 52 minggu itu.

Pada masa yang sama, Panglima Angkatan Tentera turut melancarkan buku bertajuk 'Nation Call', naskah ilmiah yang telah dihasilkan oleh peserta kursus bersama Brig Jen Dato' Dr Mohd Radzi bin Abdul Hamid.

Turut berlangsung pada pagi ini ialah Majlis Serah Terima Tugas Presiden PUSPAHANAS antara Laksdya Dato' Ganesh Navaratnam dengan Leftenan Jeneral Dato' Hj Md Yusof bin Aziz.

Panglima Tentera Laut, Laksamana Tan Sri Mohd Reza bin Mohd Sany antara yang hadir bersama ahli Lembaga Gabenor MKN yang terdiri dari Panglima-Panglima Perkhidmatan serta para jemputan domestik dan perwakilan asing.

Sumber : BHEA-J7, Markas Angkatan Tentera Malaysia
Artikel   : LK PRL Mohd Faisa bin Mamat
Foto      : LK TNL Mohammad Idris bin Suradi

Last modified on Rabu, 30 September 2020 11:49

MEDIA SOSIAL

STATISTIK PENGUNJUNG

Hari ini 234

Semalam 722

Bulan ini 15596

Keseluruhan 853450

Tarikh Akhir Kemaskini:

PENYATAAN

Langgan Berita TLDM

qrcode   Sertai kami dengan berita
   yang menarik dan terkini.
   Jadilah sebahagian daripada
   WARGA TLDM