Okt 23

LAWATAN KEBAJIKAN KEBAKARAN KEDIAMAN ANGGOTA TLDM DI SIBU

RNO 231020Ringankan beban. PWTL menyampaikan sedikit sumbangan kepada anggota
yang kehilangan tempat tinggal

KUCHING, 22 Okt – Dua rumah panjang membabitkan 48 pintu yang dihuni kira-kira 40 keluarga di Pasai Siong Tengah di sini musnah terbakar pada 19 Okt 20 yang lalu. Kebakaran yang berlaku pada tengah hari itu turut memusnahkan 15 buah motosikal, 3 buah kereta, sebuah lori dan sebuah van.

Dimaklumkan bahawa terdapat 3 buah rumah keluarga anggota TLDM yang turut musnah iaitu:
a) LK II HDI Kennedy Anak Engkabang (KD PERANTAU)
b) P/PW II PNK Jusutine Anak Kennedy (Markas Pemerintahan Kapal Selam)
c) PW I JJM (B) Siba Anak Rentap

Satu lawatan kebajikan ke Rumah Panjang Jelian Pasai Siong Tengah telah dikoordinasikan oleh Pegawai Wakil Tentera Laut Kuching (PWTL Kuching) Lt Mohd Ismail bin Yakub TLDM, disertai oleh Lt Mohammed Abdullah Izkandar Bin Roseley PSSTLDM. Pihak PWTL Kuching turut menyampaikan sedikit sumbangan ikhlas berupa pakaian terpakai, makanan dan wang saguhati hasil sumbangan daripada pegawai dan warga PWTL Kuching, Pasukan Simpanan Tentera Laut Kuching (PSSTLDM Kuching) dan sumbangan wang daripada pihak Markas Pemerintahan Kapal Selam (MPKS) melalui derma kilat yang telah dilaksanakan.

PWI JJM (B) Sibaan ak Rentap berkata, beliau amat terharu dengan sumbangan terutamanya kehadiran pihak TLDM yang diwakili oleh PWTL Kuching kerana sudi datang untuk memberi sumbangan walaupun beliau telah bersara. “Saya sangat terharu kerana kedatangan dari pihak tuan, mengingatkan kembali saya di dalam perkhidmatan. Saya tidak menyangka keprihatinan TLDM yang tinggi kepada anggota TLDM ini sehingga sanggup datang dari Kuching serta turut tidak melupakan anggota yang telah bersara,” katanya.

Sumber : PR PWTL KUCHING
Artikel   : LT Mohd Ismail bin Yakub TLDM
Foto      : LK I TNL Henry Sawan AK Galong

Last modified on Jumaat, 23 Oktober 2020 07:28

MEDIA SOSIAL

STATISTIK PENGUNJUNG

Hari ini 98

Semalam 717

Bulan ini 18961

Keseluruhan 878264

Tarikh Akhir Kemaskini:

PENYATAAN

Langgan Berita TLDM

qrcode   Sertai kami dengan berita
   yang menarik dan terkini.
   Jadilah sebahagian daripada
   WARGA TLDM