Okt 26

MAJLIS PEMAKAIAN PANGKAT PEGAWAI PSSTLDM

RNO1Pemakaian Pangkat pegawai PSSTLDM

KUCHING, 24 Okt – Pegawai Wakil Tentera Laut Kuching, Lt Mohd Ismail Bin Yakub TLDM menyempurnakan Majlis Pemakaian Pangkat Pegawai PSSTLDM hari ini. Majlis ringkas penuh bermakna ini turut diserikan dengan kehadiran kedua ibu bapa pegawai yang dirai, Penguasa Kastam Ismail Bin Roslan sebagai wakil majikan pegawai yang dirai dan disaksikan oleh seluruh warga Navy People PWTL Kuching.

Majlis seumpama merupakan salah satu pengiktirafan kepada warga terhadap perkhidmatan yang disumbangkan. Pegawai yang menerima kenaikan pangkat adalah seperti berikut:

Pegawai Kadet Kanan ke Leftenan Muda PSSTLDM
1. Lt M Syful Mirza Bin Alluwie PSSTLDM - Cawangan Bekalan

Majlis dilaksanakan secara berasingan dengan majlis sebelum ini kerana pegawai baru sahaja selesai menjalani kuarantin wajib selama 14 hari.

Dalam ucapan ringkas, PWTL Kuching mengucapkan syabas dan tahniah kepada pegawai yang telah dinaikkan pangkat serta menzahirkan keterujaan beliau di mana selain berkhidmat sebagai Pasukan Simpanan Sukarela Tentera Laut Diraja Malaysia, pegawai yang dirai juga bertugas dalam badan beruniform awam di Jabatan Kastam Diraja Malaysia. Perkara yang jarang berlaku sebegini menunjukkan minat yang dipertonjolkan oleh pegawai sangat mendalam di samping ingin mencuba sesuatu kelainan.

Beliau turut menyeru warga agar terus berusaha dan bersama mengembeleng tenaga agar hasrat dan matlamat TLDM dapat dicapai dengan optimum. Tanpa komitmen dan kesungguhan yang padu ianya bukanlah satu perkara yang mudah.

Sebelum mengakhiri ucapan, PWTL Kuching merakamkan setinggi penghargaan kepada tetamu jemputan, Penguasa Kastam Ismail bin Roslan dan kedua ibu bapa pegawai yang dirai kerana sudi hadir untuk memeriahkan majlis.

Perjalanan majlis telah diadakan dengan mematuhi Prosedur Operasi Standard seperti yang digariskan oleh Majlis Keselamatan Negara sepenuhnya bagi mengelak penularan wabak COVID-19.

Sumber : PR PWTL KUCHING
Artikel   : LT M Syful Mirza bin Alluwie PSSTLDM
Foto      : LK PNK Ajariah binti Umar

Klik ke galeri

Last modified on Isnin, 26 Oktober 2020 00:46

MEDIA SOSIAL

STATISTIK PENGUNJUNG

Hari ini 142

Semalam 717

Bulan ini 19005

Keseluruhan 878308

Tarikh Akhir Kemaskini:

PENYATAAN

Langgan Berita TLDM

qrcode   Sertai kami dengan berita
   yang menarik dan terkini.
   Jadilah sebahagian daripada
   WARGA TLDM