Dis 12

MARKAS WILAYAH LAUT 2 TERIMA PANGLIMA BAHARU

PANGWILLA2 UtamaLaksdya Dato' Sabri bin Zali menyerahkan Sijil Serah Terima Tugas
kepada PANGWILLA 2 yang baharu

SANDAKAN, 11 Dis – Peralihan tampuk kepimpinan Markas Wilayah Laut 2 (MAWILLA 2) telah disempurnakan secara rasmi hari ini. Detik bersejarah bagi warga MAWILLA 2 menyaksikan YBhg Laksamana Madya Dato’ Sabri bin Zali secara rasminya menyerahkan jawatan Panglima Wilayah Laut 2 (PANGWILLA 2) kepada YBhg Laksamana Muda Rusli bin Ahmad. Majlis ini telah disempurnakan di Dewan Azim, RKTLDM Taman Samudera.

Setelah hampir 2 tahun menerajui tampuk pemerintahan MAWILLA 2, YBhg Laksdya Dato’ Sabri bin Zali menyerahkan kepimpinan MAWILLA 2 kepada pengganti baharu. PANGWILLA 2 yang baharu, YBhg Laksda Rusli bin Ahmad sebelum ini diperjawatkan sebagai Timbalan Panglima Armada Timur, di Markas Pemerintahan Armada Timur, Pangkalan TLDM Kota Kinabalu.

Dalam ucapan, YBhg Laksdya Dato’ Sabri menyifatkan menggalas tanggungjawab sebagai PANGWILLA 2 adalah antara tugas yang paling mencabar. Beliau merakamkan ucapan setinggi-tinggi penghargaan dan ucapan jutaan terima kasih atas khidmat bakti dan kerjasama padu semua warga MAWILLA 2 yang diberikan sepanjang menerajui MAWILLA 2. Usaha dan keringat yang didedikasikan berjaya merialisasikan kecemerlangan yang telah dicapai oleh Markas ini serta unit-unit bawah naungan.

YBhg Laksdya Dato’ Sabri yakin dengan sentuhan kepimpinan daripada PANGWILLA 2 yang baharu bersama warga MAWILLA 2, Markas ini akan menempa lebih banyak kejayaan yang akan mengharumkan nama TLDM khasnya dan ATM amnya. Beliau percaya pengalaman luas yang dimiliki YBhg Laksda Rusli pastinya akan membantu dalam aspek membuat keputusan (decision making process) kelak. YBhg Laksdya Dato’ Sabri turut menyeru kepada semua warga supaya memberikan kerjasama penuh terhadap kepimpinan yang baharu ini.

YBhg Laksdya Dato’ Sabri mengakhiri ucapan beliau dengan menyampaikan harapan agar warga MAWILLA 2 sentiasa bekerjasama antara satu sama lain dalam memastikan pentadbiran dan pengoperasian Markas ini dapat dilaksanakan dengan lancar. Beliau turut memperingatkan agar semua warga sentiasa mematuhi pengarahan semasa Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) terutamanya aspek penjarakan fizikal dan amalan kesihatan kendiri bagi membendung penularan COVID-19 yang masih belum menampakkan tanda positif terhadap kesembuhan kes sehingga kini terutamanya di negeri Sabah.

Sumber : Cawangan Komunikasi Strategik MAWILLA 2
Artikel   : Lt Kdr Ahmad Fitri bin Osman TLDM
Foto      : Cawangan Komunikasi Strategik MAWILLA 2

Last modified on Sabtu, 12 Disember 2020 02:10

MEDIA SOSIAL

STATISTIK PENGUNJUNG

Hari ini 858

Semalam 835

Bulan ini 4622

Keseluruhan 929333

Tarikh Akhir Kemaskini:

PENYATAAN

Langgan Berita TLDM

qrcode   Sertai kami dengan berita
   yang menarik dan terkini.
   Jadilah sebahagian daripada
   WARGA TLDM