Feb 10

PERTEMUAN KETUA JURUTERA TLDM DAN KETUA JURUTERA TUDM

JUTRA TLDM TUDM

KUALA LUMPUR, 10 Feb – Ketua Jurutera TUDM yang baharu, Mejar Jeneral Ir. Mohamad Razip bin A. Samad TUDM hari ini melaksanakan pertemuan dan perbincangan dengan Ketua Jurutera TLDM, Laksamana Muda Datuk Ir. Ts. Mohd Shaiful Adli Chung bin Abdullah.

Sepanjang sesi tersebut, subjek adalah berkisar mengenai inovasi dan kreativiti berimpak tinggi bagi memastikan senggaraan aset pertahanan berada dalam tahap kesiagaan operasi yang tinggi. Selain itu, kedua-dua Ketua Jurutera bertukar pandangan mengenai metodologi senggaraan teknologi semasa yang perlu ditambah baik secara berterusan, selain jalinan kerjasama yang boleh dikongsi diantara TLDM dan TUDM bagi kepentingan Angkatan Tentera Malaysia (ATM).

Pertemuan ini adalah julung kali diadakan dan perancangan seterusnya adalah untuk pertemuan 3 penjuru melibatkan Ketua Jurutera Tentera Darat.

Diyakini pertemuan sedemikian adalah salah satu platform percambahan fikiran dan putik penghasilan inisiatif bagi mencapai kesiagaan operasi Aset ATM yang tinggi.

Sumber : RMN Chief Engineer Office, Bahagian Kejuruteraan, Markas Tentera Laut
Artikel   : Laksda Datuk Ir. Ts. Mohd Shaiful Adli Chung bin Abdullah
Foto      : Lt Dya Muhamad Shafie bin Mohd Jusoh TLDM

Last modified on Rabu, 10 Februari 2021 09:23

MEDIA SOSIAL

STATISTIK PENGUNJUNG

Hari ini 857

Semalam 1056

Bulan ini 3012

Keseluruhan 971324

Tarikh Akhir Kemaskini:

PENYATAAN

Langgan Berita TLDM

qrcode   Sertai kami dengan berita
   yang menarik dan terkini.
   Jadilah sebahagian daripada
   WARGA TLDM