Mac 25

COFFEE TABLE SESSION : WAKIL MMHE DENGAN KETUA JURUTERA TLDM

CTS Jutra

KUALA LUMPUR, 24 Mac - Dua wakil Malaysia Marine and Heavy Engineering Sdn Bhd (MMHE) yang beribu pejabat di Pasir Gudang, Johor iaitu Senior General Manager (Marine Business) Lt Kdr Ir. Hisham bin Haron TLDM (Bersara) dan CEO MMHE EPIC Marine & Services Sdn Bhd, Lt Kdr Ir. Mohd Hilmee bin Abu Kassim TLDM (Bersara) melaksanakan pertemuan dengan Ketua Jurutera TLDM. Perbincangan sepanjang sesi tersebut adalah berkisar mengenai peluang, cabaran dan inisiatif berimpak tinggi melibatkan industri Ship Building & Ship Repair (SBSR).

Hasil pertemuan, Ketua Jurutera TLDM dan pemain di industri SBSR perakui bahawa negara perlu mengorak langkah secara bijak dan berkesan untuk memastikan industri berat seperti SBSR ini berdaya saing serta terus kekal mampan. Bagi hasrat ini, TLDM sebagai salah satu penyumbang utama industri SBSR akan terus menyokong limbungan tempatan yang berdaftar dan layak. Selain itu Ketua Jurutera TLDM turut memaklumkan bahawa pemain di industri perlu menembusi pasaran di rantau ini, khususnya niche market.

Hasil Coffee Table Session, sebahagian intipati cabaran yang dibincang akan diangkat oleh Ketua Jurutera TLDM di persada yang sesuai, diantaranya mengutarakan di platform khusus sedia ada, menerbitkan artikel yang berkaitan di Jurnal Badan Profesional untuk perhatian Pembuat Dasar dan sebagainya.

Sumber : Markas Tentera Laut, Bahagian Kejuruteraan
Artikel   : Laksamana Muda Datuk Ir. Ts. Mohd Shaiful Adli Chung
Foto      : Lt Dya Muhamad Shafie b. Mohd Jusoh TLDM

Last modified on Khamis, 25 Mac 2021 07:24

MEDIA SOSIAL

STATISTIK PENGUNJUNG

Hari ini 421

Semalam 739

Bulan ini 16287

Keseluruhan 1015910

Tarikh Akhir Kemaskini:

PENYATAAN

Langgan Berita TLDM

qrcode   Sertai kami dengan berita
   yang menarik dan terkini.
   Jadilah sebahagian daripada
   WARGA TLDM