Dis 17

MAJLIS SERAH TERIMA TUGAS ASISTEN KETUA STAF OPERASI & PEPERANGAN, PEGAWAI MEMERINTAH KD TUNKU ABDUL RAHMAN (TAR)

PAKS1Penyerahan Simbolik Pemerintahan KD TUNKU ABDUL RAHMAN

KOTA KINABALU, 17 Dis – Panglima Angkatan Kapal Selam menyaksikan Majlis Serah Terima Tugas Asisten Ketua Staf Operasi & Peperangan, Pegawai Memerintah KD Tunku Abdul Rahman dan Pegawai Kanan Skuadron Kapal Selam Pertama serta penyampaian Sijil Program Jati Diri dan meraikan warga MPKS bertempat di Auditorium Markas Pemerintahan Kapal Selam.

Majlis dimulakan dengan majlis menandatangani Sijil Serah Terima Tugas AKS Operasi & Peperangan diantara Kdr Abdul Rahim bin Baba TLDM dan Kdr Noor Hazri bin Mohd Dzohir TLDM, menandatangani Sijil Serah Terima Tugas Pegawai Memerintah KD TUNKU ABDUL RAHMAN, menurunkan dan menaikkan Insignia Pegawai Memerintah diantara Kdr Dzul Khairi bin Mat Saad TLDM dan Kdr Abdul Rahim bin Baba TLDM serta penyerahan Simbolik Pemerintahan KD TUNKU ABDUL RAHMAN. Selain menerima jawatan Pegawai Memerintah, Kdr Abdul Rahim bin Baba TLDM turut menyandang peranan sebagai Pegawai Kanan Skuadron Kapal Selam yang pertama.

Majlis ini diserikan lagi dengan upacara penyampaian Sijil Jati Diri yang melibatkan seramai 42 anggota angkatan kapal selam (AKAS) yang berjaya mendaki Gunung Kinabalu pada 22 dan 23 Nov 2021 yang lepas serta meraikan anggota yang bertukar keluar, kelahiran anak pertama dan sambutan hari lahir warga AKAS mulai bulan April hingga Disember 2021. Penyampaian cenderahati telah disempurnakan oleh Panglima Angkatan Kapal Selam, Yang Berbahagia Laksamana Pertama Mohd Razib Bin Tahir.

Majlis diteruskan dengan ucapan oleh YBhg Panglima dan diakhiri dengan bacaan doa. Majlis ini dilaksanakan dengan ringkas dan cepat serta mengikuti Standard Operating Procedure (SOP) yang telah ditetapkan.

Sumber : Pejabat Perhubungan Awam (N7) MPKS

Last modified on Jumaat, 17 Disember 2021 06:11

MEDIA SOSIAL

STATISTIK PENGUNJUNG

Hari ini 753

Semalam 853

Bulan ini 15745

Keseluruhan 1327513

Tarikh Akhir Kemaskini:

PENYATAAN

Langgan Berita TLDM

qrcode   Sertai kami dengan berita
   yang menarik dan terkini.
   Jadilah sebahagian daripada
   WARGA TLDM