Jan 04

MAJLIS BACAAN YASSIN DAN TAHLIL SEMPENA HARI ULANG TAHUN ANGKATAN KAPAL SELAM (AKAS) KE-13

PAKS 05
KOTA KINABALU, 3 Jan – Majlis bacaan Yassin dan Tahlil telah diadakan di Auditorium Markas Pemerintahan Kapal Selam (MPKS) sempena Hari Ulang Tahun AKAS ke - 13. Majlis dimulakan dengan ucapan oleh Yang Berbahagia Laksamana Pertama Mohd Razib bin Tahir Panglima Angkatan Kapal Selam (PAKS) seterusnya bacaan Yassin dan Tahlil bersama warga AKAS TLDM dan secara atas talian melalui aplikasi Google Meet bersesuaian dengan SOP Covid -19. Majlis tersebut dipimpin oleh Pegawai Agama Pangkalan TLDM Kota Kinabalu Mejar Mad Zakuan bin Burhan.

Majlis ini dilaksanakan bagi mensyukuri nikmat serta memohon keberkatan dan kesejahteraan seluruh warga AKAS TLDM yang berkhidmat dibawah naungan MPKS daripada ALLAH S.W.T.

Sempena majlis ini juga PAKS turut melancarkan kempen “Jom Solat Berjemaah” bagi memupuk budaya mengimarahkan masjid di kalangan warga AKAS TLDM. Warga AKAS TLDM digalakan untuk menunaikan solat secara berjemaah di masjid atau pun surau di kariah masing-masing sekurang kurangnya sekali sehari. Kempen seumpama ini diharapkan dapat meningkatkan lagi aspek Spritual Combat Power di kalangan warga AKAS TLDM.

Sumber : Pejabat Pejabat Perhubungan Awam (N7) MPKS

Last modified on Selasa, 04 Januari 2022 08:32

MEDIA SOSIAL

STATISTIK PENGUNJUNG

Hari ini 797

Semalam 853

Bulan ini 15789

Keseluruhan 1327557

Tarikh Akhir Kemaskini:

PENYATAAN

Langgan Berita TLDM

qrcode   Sertai kami dengan berita
   yang menarik dan terkini.
   Jadilah sebahagian daripada
   WARGA TLDM