PENGUMUMAN

PENGUMUMAN (22)

Dec 02

navytownhall

06122016124603 0001

Objektif #NavyTownHall

1. Tingkatkan kerjasama padu, harmoni, bermoral dan beretika antara TLDM & rakan strategik.
2. Budayakan intergriti dalam libat urus harian.
3. Galakkan semangat bertanggungjawab dan akuntabiliti bersepadu.
4. Kukuh jaringan bijak (smart) dan tingkatkan kesejahteraan hidup bersama
5. Optimumkan sumber-sumber terhad dengan lebih berkesan.

*PDF (Slide) #NavyTownHall - Klik disini untuk memuat turun (1) / Klik disini untuk memuat turun (2) / Klik disini untuk memuat turun (3)

BERITA BERKAITAN:
1. http://www.navy.mil.my/index.php/informasi/berita/berita-utama/item/4057-tldm-kongsi-idea-transformasi-dalam-rmn-town-hall-meeting
2.
https://www.youtube.com/watch?v=DKchNbggNys

SENARAI KONTRAKTOR YANG TELAH MELAKSANAKAN IKRAR INTEGRITI KORPORAT:

1. MARKAS TENTERA LAUT
2. MARKAS PEMERINTAHAN ARMADA
3. MARKAS PANGKALAN LUMUT
4. MARKAS JUTRA
5. KD PELANDOK
6. DEPOT BEKALAN ARMADA
7. MARKAS WILAYAH LAUT 1
8. MARKAS WILAYAH LAUT 2

INISIATIF GREEN NAVY

*Sila emelkan sebarang pertanyaan berkaitan #NavyTownHall ke This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Iklan Graduan 2017

Sila klik DISINI untuk pendaftaran pengambilan pegawai kadet graduan.

Berhubung dengan perkara dan Rujuk di atas, adalah dimaklumkan bahawa tarikh melapor calon bagi pemilihan akhir Laskar Muda TLDM telah dipinda daripada 11 Jun 16 kepada 25 Jul 16. Ketetapan tarikh yang baru adalah seperti berikut:

(a) Pemilihan Akhir                 : 25 hingga 31 Jul 16
(b) Angkat Sumpah                : 31 Jul 16
(c) Tarikh dan Masa Melapor    : 25 Jul 16 ( 8.00 pagi – 2.00 petang)

Untuk pemegang waren perjalanan bas atau keretapi, saudara/saudari boleh melakukan penukaran waren mulai 25 Jun 16 dan perjalanan boleh dibuat mulai 22 hingga 25 Jul 16. Walaubagaimanapun pihak TLDM hanya akan menguruskan penerimaan dan pergerakan 25 Jul 16. Pihak TLDM akan berada di stesen Bas Lakin dan JB Sentral pada tarikh 25 Jul 16 (isnin) mulai jam 8.00 pagi hingga 1.00 petang. Untuk urusan penerima dan pengerakan calon ke KD SULTAN ISMAIL. Calon yang dihantar oleh waris boleh terus melapor ke KD SULTAN ISMAIL. Sebarang pertanyaan, sila hubungi Sel Pengambilan LLP TLDM di talian 03-20713177/6925.

Dimaklumkan bahawa Kementerian Pertahanan akan menganjurkan Pertandingan Anugerah Inovasi Kementerian Pertahanan (AIKP) bagi tahun 2016. Pertandingan ini merupakan sebahagian daripada aktiviti utama di bawah program Kualiti dan Inovasi Tahunan Kementerian Pertahanan. Anugerah ini bertujuan untuk mengiktiraf hasil inovasi dan kreativiti yang telah dihasilkan oleh warga Kementerian Pertahanan yang dapat menyumbang dalam meningkatkan produktiviti dan perkhidmatan kepada stakeholder. Sehubungan dengan itu, semua Markas dan Unit TLDM dipelawa untuk menyertai pertandingan ini. Untuk maklumat lanjut, sila KLIK DISINI.

 

IKLAN Pegawai Kadet Graduan ATM 2017 page 001
Angkatan Tentera Malaysia (ATM) mempelawa warganegara Malaysia LELAKI dan PEREMPUAN yang berkelayakan Ijazah Sarjana Muda (Kepujian) untuk berkhidmat sebagai Pegawai dalam Perkhidmatan Tentera Darat Malaysia (TDM), Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM) dan Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM). Calon yang berjaya dan terpilih akan dilantik sebagai Pegawai Kadet Graduan untuk menjalani latihan Pegawai Kadet Graduan di Kolej Tentera Darat (KTD), KD SULTAN IDRIS I (KDSI I) dan Kolej Tentera Udara (KTU). Sila klik DISINI untuk permohonan.

Dimaklumkan bahawa Majalah Samudera Bil 1/2016 boleh dimuat turun di pautan seperti berikut:

Majalah Samudera Bil 1/2016

Dimaklumkan bahawa Ucapan Panglima Tentera Laut sempena Sambutan Hari Inovasi TLDM 2016 pada 10 Mei 2016 (Selasa) di Auditorium Kementerian Pertahanan  boleh dimuat turun di pautan seperti berikut:

Teks Ucapan PTL

Dimaklumkan bahawa Ucapan Panglima Tentera Laut sempena Sambutan Hari TLDM Ke-82 pada 27 April 2016 (Rabu) boleh dimuat turun di pautan seperti berikut:

Teks Ucapan PTL

ASIA PACIFIC'S PREMIER MARITIME AND AEROSPACE SHOWCASE ( LIMA '17 )

MEDIA SOSIAL

STATISTIK PENGUNJUNG

Hari ini 373

Semalam 375

Bulan ini 11891

Keseluruhan 246394

Tarikh Akhir Kemaskini:

PENYATAAN

Langgan Berita TLDM

qrcode   Sertai kami dengan berita
   yang menarik dan terkini.
   Jadilah sebahagian daripada
   WARGA TLDM