PELAN STRATEGIK

Peta StrategiPelaksanaan pengurusan strategik yang merangkumi aspek perancangan, pelaksanaan, penilaian dan penambahbaikan terhadap pencapaian hala tuju yang ditetapkan merupakan suatu mekanisme bagi mencapai misi dan visi TLDM. Justeru, sistem ini perlu dibangun dan diurus dengan cekap serta berkesan agar keberhasilan yang dihasratkan oleh Kerajaan dan rakyat Malaysia dapat dicapai.

Demi memastikan pengurusan strategik yang bersistematik, cekap dan efisien, TLDM telah memperkenalkan Sistem Pengurusan Strategik (SPS) TLDM. Pelaksanaan SPS TLDM ini telah menjalani evolusi dan penambahbaikan yang berterusan dari tahun ke tahun. Bermula pada tahun 2003, dikenali sebagai BSC TLDM, ia terus berkembang dengan terhasilnya RMN Passage Plan pada tahun 2005. Pelan ini seterusnya diberi nafas baru dengan pelancaran The Navy Plan pada tahun 2007 sehingga tahun 2012. Pelan Strategik TLDM sekali lagi ditambah baik dan dijenamakan semula dengan nama Pelan Strategik TLDM 2013 – 2020 atau PS1320

Setiap warga TLDM mempunyai peranan dan tugas masing-masing yang perlu dilaksanakan bagi memastikan strategi yang telah ditetapkan dapat dicapai serta memastikan prestasi TLDM sentiasa berada pada tahap yang tertinggi.

 

Read 60432 times

MEDIA SOSIAL

STATISTIK PENGUNJUNG

Hari ini 743

Semalam 1018

Bulan ini 2767

Keseluruhan 927478

Tarikh Akhir Kemaskini:

PENYATAAN

Langgan Berita TLDM

qrcode   Sertai kami dengan berita
   yang menarik dan terkini.
   Jadilah sebahagian daripada
   WARGA TLDM